Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
13°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
13°C

A királynék is lehetnek sportosak

2023. június 27. 14:04
Jótékonysági sportnapot szerveztek hétvégén a Királynék földjén programsorozat részeként a Kolostorok és kertekben, ahol ezúttal is a veszprémi nők voltak a középpontban.

A Királynék földjén program tavaly májusban bontott szárnyat, azóta pedig már számos olyan rendezvényt tudhat a háta mögött, amelyek középpontjában kivétel nélkül a veszprémi nők álltak. Legyen szó interaktív főzőkurzusról, beszélgető sorozatról, értékőrzésről az idősebb korosztály tagjaival, kézműves foglalkozásokról kicsiknek, vagy kamaszlányoknak szóló tréningről.

A repertoár tehát széles és csupán idő kérdése volt, hogy a programok között a sport is megjelenjen valamilyen formában.

Mindez az elmúlt hétvégén valósult meg, amikor megszervezték a „Sportos királynék” elnevezésű jótékonysági sportnapot a Veszprémvölgyben lévő szabadidőparkban.

A Királynék földjén csapatából – akiket kivétel nélkül veszprémi nők alkotnak – Sótonyi Mónika volt az ötletgazdája és főszervezője a rendezvénynek. A programsorozaton belül egyébként ő készíti az „Arcok, képek, utak” elnevezésű beszélgetős sorozatot is, de ezúttal egy jóval interaktívabb formáját választotta annak, hogy megszólítsa a veszprémieket.

Ehhez olyan példaértékű helyi nőket keresett meg, akik már letettek valamit korábban a sport, a mozgás valamilyen területén. A cél az volt, hogy egyszerre mutassa be a őket tevékenységük közben, valamint az egészséges életmódot hirdetve bevonja a veszprémieket a mozgás élményébe, mondta el Sótonyi Mónika portálunknak.

A szombaton megtartott "Sportos királynék" rendezvényen ott volt Bartha-Kéri Bianka olimpikon futónő, akivel közösen futhattak a résztvevők, Csáti-Ersók Marietta jógaoktató jógázni tanította a megjelenteket, Pásztor Ági alakformáló aerobic edzést tartott, Réti Ildikó pedig TRX bemutatóval készült.

A délelőtti programra több mint félszázan kilátogattak minden korosztályból, a részvétel pedig ingyenes volt. A szervezők csupán annyit kértek, hogy aki teheti, az hozzon magával gyümölcslevet vagy csokoládét. Ezekkel az adományokkal a Kozmutza Flóra Alapítvány hátrányos helyzetű gyermekeinek nyári táborait tudták támogatni, kifejezetten az iskola kérésére ilyen formában. Végül egy utánfutónyi felajánlás gyűlt össze, amit hamarosan át is adnak az intézménynek.

A Királynék földjén eseményei itt viszont még nem értek véget, azokról az amúgy EKF által is támogatott program honlapjáról lehet tájékozódni. Sótonyi Mónika azt is elárulta, szeptembertől folytatódnak az Arcok, képek, utak beszélgetős estjei, valamint már az egész csapat készül a szeptember végi projektzáró "Veszprémi nő hete" rendezvényre.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Akik minden nap bátorságra tanítanak – Itt a Life&Style magazin őszi száma Life&Style Akik minden nap bátorságra tanítanak – Itt a Life&Style magazin őszi száma Nap mint nap királynék földjén járunk. Olyan nők nyomában, akik bátrak voltak, inspiráltak, nem maradtak árnyékban. Csupa ilyen nőt ünnepel a Life & Style magazin őszi, tematikus lapszáma is. 2023. október 16. 15:59 Barátságok hálójában Arcok, képek, utak Barátságok hálójában Dr. Albert Fruzsina, hálózatkutató szociológus volt az Arcok, képek, utak beszélgetős est utolsó vendége. Milyen a férfi és női barátság, hány barátunk van életünk során, mitől függ ez egyáltalán? Ezekről is szó volt a beszélgetésen, amit videónkban vágatlanul megmutatunk. 2023. október 8. 17:45 Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Az I. világháborútól kezdve a múlt század végéig mesélnek azok a történetek, amelyeket veszprémi lányok, asszonyok jegyeztek le, s amelyeket eddig a VENŐKE milleniumi ládája őrzött – egészen addig, amíg a Királynék hetén fel nem tárult a láda. 2023. szeptember 27. 14:21 Kiállításon keresztül helyezkedhetünk bele a gyengénlátók élethelyzetébe Kiállításon keresztül helyezkedhetünk bele a gyengénlátók élethelyzetébe A Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete és a Kézzelfogható Alapítvány közös programjaként, a Királynék Földjén projektzáró rendezvénysorozata keretében különös utazásra hívták az érdeklődőket, az EKF irodájában, a Kossuth utcán. 2023. szeptember 26. 15:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.