Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújult közösségi tér Balatonkenesén

2023. június 27. 9:38 // Forrás: VEB2023
Piknik, koncert, jóga és hagyományőrzők – színes programok kíséretében adták át a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztéseinek részeként felújított Széchenyi parkot Balatonkenesén.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztéseinek középpontjában a kulturális programokat kiszolgáló korszerűsítések állnak. A használaton kívüli közterületeik újjáélesztése különösen fontos, ezeknek közösségerősítő és élénkítő szerepe van, és hozzájárulnak a kulturális igények kielégítéséhez és kínálatának növeléséhez. 

E koncepcióba illeszkedik a balatonkenesei Széchenyi park átalakítása és felújítása is. A beruházásnak köszönhetően megújult a vízparti park zöldfelülete - több mint 2000 négyzetméternyi területen -, 46 fát ültettek, zöldszigeteket alakítottak ki, és utcabútorok is várják a látogatókat.

Az átalakításnak köszönhetően egy 250 négyzetméter alapterületű vízi színpaddal is gazdagodott a Széchenyi park, amely lehetővé teszi a park közösségi térré és előadótérré válását.

A felújított park megnyitóját közösségi események – piknik, jóga, különböző bemutatók -, gyerekprogramok és Cserta Balázs valamint Szirtes Edina Mókus és Zenekara koncertjei kísérték. Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője, Porga Gyula Veszprém Város polgármestere, Jurcsó János Balatonkenese Város polgármestere és a Balatonkeneséhez kötődő civil szervezetek és képviselőik.

A megújult Széchenyi park és a hozzá kapcsolódó vízi színpad már idén nyáron számos közösségi és kulturális rendezvény helyszíne lesz, mint a Pannónia Folk Feszt, számos koncert, valamint a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló Klassz a pARTon rendezvényei is.

Képek: VEB2023 EKF

vehir.hu
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. tegnap 15:23 Ilyen bókot sem kap mindennap a királyné Ilyen bókot sem kap mindennap a királyné Nem várt helyről érkezett dicséret a veszprémi EKF-programra, de van olyan eset, amikor az eredményeket már nem lehet mismásolni. 2024. január 24. 13:03 EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Európa Kulturális Fővárosa EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Január elején Athénban hivatalosan is átadta a stafétabotot Veszprém az utód EKF városoknak, a programév lezárulta mégsem pontot hagy maga után: ez itt még csak a kettőspont helye. Arról, milyen eredményeket hozott 2023 Veszprém és a Bakony-Balaton régió életében, illetve mi várható a folytatásban, sajtótájékoztatón számolt be Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. 2024. január 22. 23:53 Mintha véget sem ért volna az EKF-év Európa Kulturális Fővárosa Mintha véget sem ért volna az EKF-év Egy komplett nemzetközi kulturális hálózat viszi a jó hírét Veszprémnek és az EKF-régiónak a jövőben köszönhetően a Kulturális és Innovációs Minisztériummal kötött háromoldalú megállapodásnak, amit csütörtökön írtak alá Veszprémben. A sajtónyilvános eseményen kiderült az is, hogy mi vár a veszprémiekre azután, hogy december 31-gyel véget ért az ünnepi év. 2024. január 18. 21:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.