Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megszámoltuk az új parkolókat Veszprémben

2023. június 20. 15:43
Egymást érik a kulturális központok és közösségi terek átadói Veszprémben 2023-ban, viszont kevesebb szó esik egy olyan tényezőről, aminek hiányában nem lehetne maradéktalan az elégedettsége egy veszpréminek sem. Megnéztük az aktuális parkolóhelyzetet a városban.

Veszprémben már átlépte a 30 ezret azoknak a gépkocsiknak a száma, amiket itt regisztráltak, ergo szinte minden aktív cselekvőképes veszprémi rendelkezik saját autóval. Ráadásul a tendencia szerint ez a szám csak növekszik, így pedig nem véletlen, hogy rendszeresen felmerül a megoldandó problémák közt a városházán is a parkolók számának bővítése.

Parkoló a GyárkertnélParkoló a Gyárkertnél

Habár a városszövet nem teszi lehetővé, hogy egyik pillanatról a másikra megépítsenek egy több száz férőhelyes új parkolót, és minden bizonnyal az itt élők sem örülnének, ha a Barátság park helyén hirtelen egy lebetonozott parkoló jelenne meg, az önkormányzat így is több olyan beruházást vitt végig, vagy jelenleg is folyamatban van néhány, amelyekkel a parkolóhelyek számát növelik.

Ezeket számszerűsítettük, amiért a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Irodáját és a Veszprém 2030 Kft. illetékeseit is megkerestük. Utóbbit azért, mert ez a szervezet menedzseli az EKF során megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseket a városban, amik nem csak az olyan gigaberuházásokra terjednek ki, mint az ActiCity, vagy a Foton, hanem az olyan egyszerű, mégis fontos beavatkozásokra is, mint új parkolóhelyek kialakítása.

Parkolás a lakótelepenParkolás a lakótelepen

Kezdjük viszont a negatív előjelű számokkal! A múzeum előtt az Erzsébetí-liget bejáratánál felszámoltak egy 84 állásos parkolót, hogy a helyén játszóteret és parkot alakítsanak ki. Ez egyébként a Zöld város projekt keretében valósult meg, ami meg sem állt egészen az ActiCity parkjáig, ráadásul benne van az egyetem alsó kampuszának átalakítása is, szintén a zöldfejlesztés égisze alatt, viszont rögtön meg kell említeni, hogy ezen a területen hamarosan megépül egy 200 férőhelyes parkolóház. Tehát a területen 84 parkoló eltűnt, helyette lesz 200 új, ez 116 pluszt jelent a veszprémi autósoknak.

Szintén parkolóház épült az ActiCity mellett is, ide 154 jármű fér be, amit nem csak a mozgásművészeti központ látogatói használhatnak majd, hanem bárki, aki a környéken él.

Parkolóház az ActiCity mellettParkolóház az ActiCity mellett

Nem eltávolodva az Egyetemvárostól, a Csermák és Csikász utcákban 20 új parkolóhelyet alakítanak ki hamarosan. Erről egyébként a napokban Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót, az ő közbenjárására egyébként a Vetési Gimnázium mellett is lesz parkolóbővítés, ott 74 állást alakítanak ki, megoldva az eddigi kaotikus állapotokat, ami a Kemecse utcában volt tapasztalható.

Szintén rendezték a pláza melletti murvás terület helyzetét is parkolási szempontból, ez immáron a Gyárkert parkolójaként több, mint 90 helyet jelent.

A Kádár utcában a Szilágyi iskola felett 100 férőhelyes parkoló épült, ami szintén nem volt korábban, a Halle utcában pedig kisebb beavatkozással racionalizálták a parkolóhelyek elosztását, itt 52-vel bővült a szám.

A Kádár utcai parkolóA Kádár utcai parkoló

Új parkolási rend a Halle utcábanÚj parkolási rend a Halle utcában

Hasonló fejlesztés történt a Vilonyai utcában, ahol 27-tel nőtt a parkolók száma, valamint most is zajlik a régi Szikvíz helyén az építkezés, ahol 150 autó tud majd parkolni.

Mindezt összeadva Veszprém közel 750 új parkolóval bővül idén.

vehir.hu
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai Szombattól az előszezoni időszaknál is gyakoribb vonatközlekedéssel, több IC-kocsival és motorvonattal, valamint javuló szolgáltatásokkal teszi kényelmesebbé a balatoni kirándulásokat a MÁV-VOLÁN-csoport. 2024. június 21. 13:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.