Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C

Megszámoltuk az új parkolókat Veszprémben

2023. június 20. 15:43
Egymást érik a kulturális központok és közösségi terek átadói Veszprémben 2023-ban, viszont kevesebb szó esik egy olyan tényezőről, aminek hiányában nem lehetne maradéktalan az elégedettsége egy veszpréminek sem. Megnéztük az aktuális parkolóhelyzetet a városban.

Veszprémben már átlépte a 30 ezret azoknak a gépkocsiknak a száma, amiket itt regisztráltak, ergo szinte minden aktív cselekvőképes veszprémi rendelkezik saját autóval. Ráadásul a tendencia szerint ez a szám csak növekszik, így pedig nem véletlen, hogy rendszeresen felmerül a megoldandó problémák közt a városházán is a parkolók számának bővítése.

Parkoló a GyárkertnélParkoló a Gyárkertnél

Habár a városszövet nem teszi lehetővé, hogy egyik pillanatról a másikra megépítsenek egy több száz férőhelyes új parkolót, és minden bizonnyal az itt élők sem örülnének, ha a Barátság park helyén hirtelen egy lebetonozott parkoló jelenne meg, az önkormányzat így is több olyan beruházást vitt végig, vagy jelenleg is folyamatban van néhány, amelyekkel a parkolóhelyek számát növelik.

Ezeket számszerűsítettük, amiért a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Irodáját és a Veszprém 2030 Kft. illetékeseit is megkerestük. Utóbbit azért, mert ez a szervezet menedzseli az EKF során megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseket a városban, amik nem csak az olyan gigaberuházásokra terjednek ki, mint az ActiCity, vagy a Foton, hanem az olyan egyszerű, mégis fontos beavatkozásokra is, mint új parkolóhelyek kialakítása.

Parkolás a lakótelepenParkolás a lakótelepen

Kezdjük viszont a negatív előjelű számokkal! A múzeum előtt az Erzsébetí-liget bejáratánál felszámoltak egy 84 állásos parkolót, hogy a helyén játszóteret és parkot alakítsanak ki. Ez egyébként a Zöld város projekt keretében valósult meg, ami meg sem állt egészen az ActiCity parkjáig, ráadásul benne van az egyetem alsó kampuszának átalakítása is, szintén a zöldfejlesztés égisze alatt, viszont rögtön meg kell említeni, hogy ezen a területen hamarosan megépül egy 200 férőhelyes parkolóház. Tehát a területen 84 parkoló eltűnt, helyette lesz 200 új, ez 116 pluszt jelent a veszprémi autósoknak.

Szintén parkolóház épült az ActiCity mellett is, ide 154 jármű fér be, amit nem csak a mozgásművészeti központ látogatói használhatnak majd, hanem bárki, aki a környéken él.

Parkolóház az ActiCity mellettParkolóház az ActiCity mellett

Nem eltávolodva az Egyetemvárostól, a Csermák és Csikász utcákban 20 új parkolóhelyet alakítanak ki hamarosan. Erről egyébként a napokban Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót, az ő közbenjárására egyébként a Vetési Gimnázium mellett is lesz parkolóbővítés, ott 74 állást alakítanak ki, megoldva az eddigi kaotikus állapotokat, ami a Kemecse utcában volt tapasztalható.

Szintén rendezték a pláza melletti murvás terület helyzetét is parkolási szempontból, ez immáron a Gyárkert parkolójaként több, mint 90 helyet jelent.

A Kádár utcában a Szilágyi iskola felett 100 férőhelyes parkoló épült, ami szintén nem volt korábban, a Halle utcában pedig kisebb beavatkozással racionalizálták a parkolóhelyek elosztását, itt 52-vel bővült a szám.

A Kádár utcai parkolóA Kádár utcai parkoló

Új parkolási rend a Halle utcábanÚj parkolási rend a Halle utcában

Hasonló fejlesztés történt a Vilonyai utcában, ahol 27-tel nőtt a parkolók száma, valamint most is zajlik a régi Szikvíz helyén az építkezés, ahol 150 autó tud majd parkolni.

Mindezt összeadva Veszprém közel 750 új parkolóval bővül idén.

vehir.hu
további cikkek
Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. ma 14:23 Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Miután a korábbi években a veszprémi önkormányzat felújította a Módszertani bölcsőde épületét és teljes energetikáját, valamint rendbe rakta az udvart is, az utolsó néhány hasznos eszköz beszerzésében már a belvárosi körzet önkormányzati képviselője, Bázsa Botond segített az intézménynek. ma 14:46 A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.