Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Operettektől zengett a vár – négy napig lesz főszerepben a műfaj

2023. június 16. 10:59
Elindult a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál. A nyitó eseményt a várban rendezték meg, ahol zenés műsorokkal várták az érdeklődőket, majd onnan közösen sétált át mindenki a színházhoz, természetesen az út alatt sem hagyták produkciók nélkül a közönséget.

Elsőként Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Örömmel látta, hogy a nyitó ceremóniára is nagyon sokat voltak kíváncsiak. Megköszönte a város vezetésének, valamint az EKF-nek a támogatást, majd maga mellé szólította Kellerné Egresi Zsuzsannát, a teátrum kreatív-menedzserét, igazgató helyettesét.

Szerinte az operett műfaja minden korosztálynak érdekes, hiszen bennünk magyarokban a magyar rítus érződik, megmutatkozik, s ebből kiindulva a fesztivál programjai is úgy lettek összerakva, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót, kezdve a legkisebbektől, egészen az idősebbekig.

Brányi Mária alpolgármester a város nevében köszöntötte az odalátogatókat, s elsősorban Rátonyi Róbert különleges pályájáról, munkásságáról beszélt. Idén lenne százéves, ettől még különlegesebb az idei fesztivál.

Végül Keller János, a fesztivál megálmodója, művészeti vezetője beszélt. Elmondta: hét évvel ezelőtt jött a gondolat, hogy operettfesztivált kellene szervezni a királynék városában, a Veszprémi Petőfi Színházban, s erre a vezetés azonnal nyitott volt.

Kiemelte: a szórakoztatás mellett az operett műfaj és annak jeles képviselői előtt is tisztelegni szeretnének.

Az eseményen a leghíresebb operett csemegéket hallhatták a színházkedvelők, de artista mutatvánnyal, lovas hintóval is találkozhattak. Ezután közös felvonulással mindenki a színház előtti térre vonult, ahol nyolc órakor kezdetét vette a fesztiválnyitó gála. Felléptek a teátrum művészei, vendégművészei, zenekarok és tánccsoportok tették még színesebbé az estét. Sőt, a cirkuszművészet képviselői is bemutatkoztak.

A rendezvényről bővebben itt olvashat.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. 2024. június 22. 16:08 Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta A Komáromi Sándor vezette Pannon Színitanoda számos elismerést zsebelt be az elmúlt időszakban. Vezetője megkeresésünkre részletesen elmondta, pontosan milyen fesztiválokon jártak, de megtudtuk azt is, hogy Komáromi Sándor csapatához még most sem késő csatlakozni. 2024. június 20. 12:11 Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Lezárult a közönségszavazás a Pannon Várszínházban: a közönség Kárpáti Barbarát szavazta meg az évad legjobbjának, míg az előadások közül A lepkegyűjtő bizonyult a legjobbnak.   2024. június 12. 11:04 Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot A Veszprémi Petőfi Színház épülete előtt adták át a Mindent meg lehet beszélni Bakody-Benczédi Barátságpadot, tisztelegve ezzel is Bakody József és Benczédi Sándor előtt. 2024. június 6. 11:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.