Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új járdákat alakítottak ki, valamint útburkolati hibákat javítottak

2023. június 15. 13:36
A Damjanich János utcában és a Haszkovó utcában végeztek a munkával. A részletekről Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő számolt be csütörtök délelőtt a helyszínen.

Majdnem öt hónappal ezelőtt Gerstmár beszámolt arról, hogy a 2023. évi költségvetéshez benyújtott javaslatai között szerepel két járda teljes megújítása, méghozzá a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Figyelmbe véve a lakók igényét és biztonságát, sor került a felújításra.

Egészen pontosan a Haszkovó utca 25. déli oldalán, az épület mellett húzódó gyalogos felület, betonlap burkolat több helyen is megsüllyedt. Már balesetveszélyes volt, nagy esőzések alatt tócsák akadályozták az átjárást.

A Damjanich János utca 1/A és 3/A épületek közötti átjáró betonlapjai elmozdultak, babakocsisok, mozgássérültek számára már járhatatlan, használhatatlan volt. Előbbi ötven, utóbbi harminc méteres szakaszt takar.

Mindkét esetben új járdát alakítottak ki, biztosítva ezzel az akadálymentes közlekedést. Ezeken kívül a Damjanich János utcai parkoló közlekedési útvonalain kijavították a kátyúkat, és a süllyedt részeket is kiegyenlítették.

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.