Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Az utolsó simításokat végzik az ifjúsági koncepción

2023. június 15. 9:16
A város ifjúsági koncepciójáról egyeztettek szerdán a Hangvillában, fiatalok bevonásával.

A szerdai rendezvényen résztvevő fiatalok megismerhették és hozzászólhattak a formálódó ifjúsági koncepcióhoz, amin egy éve dolgozik már a polgármesteri hivatal és a Lélektér Alapítvány.

A programot Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki fontosnak nevezte a fiatalok részvételét a demokratikus folyamatokban. A rendszerváltás óta kialakult intézményrendszerben erre lehetőségük is van, hiszen már általános iskolás kortól kezdve jelen lehetnek a diákönkormányzatokban, és képviselőket küldhetnek a diákparlamentbe, ahol közvetlenül az oktatásért felelős top döntéshozóknak tolmácsolhatják észrevételeiket. Ezekből időnként valódi intézkedések is születnek, így például az első sikeres nyelvvizsga ingyenessé tétele is egy ilyen kezdeményezés eredménye.

Hegedűs Barbara alpolgármester a helyi viszonyokról beszélt: Veszprémben 2015 óta különféle kedvezményeket, ösztöndíj programot vezettek be a fiatalok számára, és a városi költségvetésből dedikált keretet biztosítanak a városi diákönkormányzat (Vediök) részére is. 

Az ifjúsági koncepció előkészítése során húsz alkalommal szerveztek műhelymunkát, melyeken keresztül ötszáz főt értek el. A koncepció ősszel kerülhet a képviselőtestület elé.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. ma 11:19 Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. ma 9:43 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.