Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az utolsó simításokat végzik az ifjúsági koncepción

2023. június 15. 9:16
A város ifjúsági koncepciójáról egyeztettek szerdán a Hangvillában, fiatalok bevonásával.

A szerdai rendezvényen résztvevő fiatalok megismerhették és hozzászólhattak a formálódó ifjúsági koncepcióhoz, amin egy éve dolgozik már a polgármesteri hivatal és a Lélektér Alapítvány.

A programot Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki fontosnak nevezte a fiatalok részvételét a demokratikus folyamatokban. A rendszerváltás óta kialakult intézményrendszerben erre lehetőségük is van, hiszen már általános iskolás kortól kezdve jelen lehetnek a diákönkormányzatokban, és képviselőket küldhetnek a diákparlamentbe, ahol közvetlenül az oktatásért felelős top döntéshozóknak tolmácsolhatják észrevételeiket. Ezekből időnként valódi intézkedések is születnek, így például az első sikeres nyelvvizsga ingyenessé tétele is egy ilyen kezdeményezés eredménye.

Hegedűs Barbara alpolgármester a helyi viszonyokról beszélt: Veszprémben 2015 óta különféle kedvezményeket, ösztöndíj programot vezettek be a fiatalok számára, és a városi költségvetésből dedikált keretet biztosítanak a városi diákönkormányzat (Vediök) részére is. 

Az ifjúsági koncepció előkészítése során húsz alkalommal szerveztek műhelymunkát, melyeken keresztül ötszáz főt értek el. A koncepció ősszel kerülhet a képviselőtestület elé.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.