Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
15°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
15°C

Az utolsó simításokat végzik az ifjúsági koncepción

2023. június 15. 9:16
A város ifjúsági koncepciójáról egyeztettek szerdán a Hangvillában, fiatalok bevonásával.

A szerdai rendezvényen résztvevő fiatalok megismerhették és hozzászólhattak a formálódó ifjúsági koncepcióhoz, amin egy éve dolgozik már a polgármesteri hivatal és a Lélektér Alapítvány.

A programot Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki fontosnak nevezte a fiatalok részvételét a demokratikus folyamatokban. A rendszerváltás óta kialakult intézményrendszerben erre lehetőségük is van, hiszen már általános iskolás kortól kezdve jelen lehetnek a diákönkormányzatokban, és képviselőket küldhetnek a diákparlamentbe, ahol közvetlenül az oktatásért felelős top döntéshozóknak tolmácsolhatják észrevételeiket. Ezekből időnként valódi intézkedések is születnek, így például az első sikeres nyelvvizsga ingyenessé tétele is egy ilyen kezdeményezés eredménye.

Hegedűs Barbara alpolgármester a helyi viszonyokról beszélt: Veszprémben 2015 óta különféle kedvezményeket, ösztöndíj programot vezettek be a fiatalok számára, és a városi költségvetésből dedikált keretet biztosítanak a városi diákönkormányzat (Vediök) részére is. 

Az ifjúsági koncepció előkészítése során húsz alkalommal szerveztek műhelymunkát, melyeken keresztül ötszáz főt értek el. A koncepció ősszel kerülhet a képviselőtestület elé.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. 2024. április 28. 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.