Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Kossuth utcán rendezték meg az Ünnepi Könyvhetet

2023. június 10. 14:30
Idén 94. alkalommal rendezték meg az Országos Ünnepi Könyvhetet. Veszprémben a Kossuth utcán találkozhattunk a könyvipar szereplőivel: kiadókkal, szerzőkkel és persze a kötetekkel.

A veszprémi rendezvény csütörtökön kezdődött és szombat kora délután zárult. Ez idő alatt tizenkét kiállító kiadványait vásárolhatták meg az érdeklődők, köztük olyan veszprémi kiadókat is találunk, mint a megyei könyvtár, az érsekség vagy a Művészetek Háza. 

Pénteken az országos rendezvény megnyitóját is Veszprémben tartották, ahol Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke valamint Grandpierre Attila fizikus, csillagász, író, zenész szóltak a közönséghez.

Gál Katalin ejtett néhány szót a könyvpiac jelenlegi kihívásairól, hiszen miközben az infláció 25 százalék körül mozog, a köynvek "mindössze" 10-12 százalékkal drágultak, a kiadók ugyanis folyamatos akciókkal igyekeznek megtartani az olvasóikat. Nehéz időket élünk, de mi, könyvesek nem adjuk fel könnyen – jelentette ki. Az irodalom a legnehezebb körülmények között is megnyitja az emberi szíveket és segít a túlélésben. Az életünk ugyan nem lesz feltétlenül könnyebb, de az olvasás élménye megmarad nekünk.

Grandpierre AttilaGrandpierre Attila

Grandpierre Attila a kínai kultúra és az írás kapcsolatát fejtegette. Általánosságban kijelentette: az írás nem más, mint a gondolataink örökkévalóvá tétele, az életünk ugyanis arra való, hogy nyomot hagyjunk magunk után. Életünk örök érvényű értékekre és érzésekre képes, az írás pedig megörökíti azt, ami öröklétre érdemes. Ezért is tartották régen az írást szakrális, szent dolognak, mert az a bennünk létező örökkévalóságból fakadt.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Várjuk kommentben a szavazatokat és mi megkeressük a legnépszerűbb előadót, hogy exkluzívinterjút készítsünk vele a zene világnapja alkalmából. ma 11:05 Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás gasztro Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás A Balaton Wine & Gourmet fesztivál olyan, mint az ország tortája: nem mindenkinek való, mégis mindenki akar belőle magának egy szeletet. Második éve próbál összecsiszolódni a rendezvénysorozat a veszprémiekkel, és úgy tűnik kezdjük megszokni az ízét. ma 10:13 Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.   2023. szeptember 27. 22:10 Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2023. szeptember 27. 12:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.