Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
28°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
28°C

Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök

2023. június 8. 11:04
Május végén egy dózsavárosi lakásba törtek be a betörők, ahonnan ötvenmillió forint értékben vittek el értéktárgyakat. Az esetnek több tanulsága is van, amiről szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ugyanitt bemutatták azokat a tárgyakat is, amiket azóta megtaláltak a nyomozók, valamint a videófelvételt, amikor bilincsben elvezetik az egyik elkövetőt, akinek az elfogásához 24 órára volt csak szüksége a rendőröknek. Cikkünkben mi is megmutatjuk ezeket a részleteket.

A dózsavárosi lakás lakói egy hosszú hétvégére hagyták csak őrizetlenül otthonukat, de mire hazaértek azt látták, hogy valakik az ablakot benyomva bejutottak a lakásba, ahonnan értékes ezüst és arany érméket, ékszereket, valamint karóragyűjteményt is elvittek. Mindezt körülbelül 50 millió forint értékben.

Ez volt a feljelentés alapja, amit rögtön meg is tett a sértett a Veszprémi Rendőrkapitányságon május 30-án, a nyomozók pedig nagy erőkkel elkezdték az adatgyűjtést és az ügy felgöngyölítését.

„Gyorsaság, hatékonyság, együttműködés.” - Ezt a három kulcsszót emelte ki Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese akkor, amikor a sajtó előtt is beszámoltak az ügy részleteiről.

Mint elmondta, a sértett bejelentése után egyből megnézték a térfigyelő kamerák képét, összegyűjtötték az összes nyomot, majd a dunaújvárosi kollégáikat is bevonva a Fejér vármegyei Perkátán elfogták az egyik gyanúsítottat, aki azóta előzetes letartóztatásban van.

Dobosi Ádám (balra) és Suszter Tamás (jobbra)Dobosi Ádám (balra) és Suszter Tamás (jobbra)

Dobosi Ádám rendőr százados, a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztály vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, a 36 éves tettest már a feljelentés másnapján elfogták és előállították a rendőrkapitányságon, őrizetbe vették és jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Másnap egy budapesti zálogházban a nyomozók lefoglalták a bűncselekmény során ellopott 35 darab aranyérmét. További eljárási cselekmények során a nyomozók nagyértékű órákat és ékszereket is lefoglaltak.

A rendőrség keresi a további hiányzó értékeket, illetve körözést adott ki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható másik két tettestárs felkutatása érdekében, mondta el a nyomozás részleteit Dobosi Ádám.

A rendőrök az ügy tanulságaként kiemelték, a nyár közeledtével sokan mennek el nyaralni, ilyenkor azt tanácsolják, hogy a közösségi médiában ne tegyék közzé, hogy éppen nem tartózkodnak otthon, csak azután osszák meg nyaralási élményeiket, ha már hazatértek, így elkerülhetik, hogy a betörők potenciális célpontjai legyenek.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.