Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

A Királynék Földjén a gyerekek is megtapasztalhatják az EKF program sokszínűségét

2023. június 7. 13:20
Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében, a Királynék Földjén projekt támogatásával szerda reggel kezdetét vette a Fergeteg Fesztivál a Kolostorok és kertekben a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény szervezésében.

Az eseményt Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki elmondta: szükség van az ilyen kezdeményezésekre, a tanév végére ugyanis nem csak a diákok, de a pedagógusok is elfáradnak, ez a fesztivál pedig alkalmat teremt, hogy még együtt, közösen jól érezhessék magukat a szünidő előtt. A polgármester megköszönte a családsegítő intézmény munkatársainak, hogy minden évben lelkiismeretesen megszervezik a programot, illetve a gyerekeknek és a pedagógusoknak is, hogy aktívan részt vesznek rajta és így közösségi élményként megtapasztalhatják az EKF program pozitívumait.

A Családsegítő Központ intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána elmondta: a Fergeteg Fesztiválon minden évben érdekes témákkal igyekeznek megismertetni a résztvevő gyerekeket, idén ezért az EKF programmal kapcsolatos játékos feladatokkal készültek, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése mindenki számára büszkeség lehet. Az egyik állomás kifejezetten a Királynék Földjén program elemeivel kapcsolatban várta az osztályokat, mert a civil szerveződésnek fontos közösségformáló ereje van.

A Királynék Földjén egy olyan rendhagyó kezdeményezés, amely rendkívül sokoldalúan igyekszik bemutatni Veszprém és térségében az aktívan tevékenykedő és fontos közösségi munkát végző nőket, akik munkájukkal hozzájárulnak a város identitásához, a ,,veszprémiség” erősítéséhez.

A Családsegítő Központ közel 20 éve minden alkalommal megrendezi a Fergeteg Fesztivált a helyi iskolások részére, az idei eseményre 14 osztály, összesen 288 gyerek regisztrált pedagógusaikkal együtt. A programelemeket az intézmény dolgozói állították össze, a megvalósulást idén a Királynék Földjén program támogatta 250.000 forint értékben. A támogatói összeget az anyagköltségre és a nyertesek díjazására használják fel.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. 2024. június 14. 11:25 Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Szerda este a História-kertben nyitotta meg kapuit a MOZ.GO filmfesztivál. Az első este Fazakas Péter Ma este gyilkolunk című játékfilmjét mutatták Kern András és Hermányi Mariann főszereplésével, a vetítés közönségtalálkozóval zárult. 2024. június 13. 13:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.