Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Királynék Földjén a gyerekek is megtapasztalhatják az EKF program sokszínűségét

2023. június 7. 13:20
Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében, a Királynék Földjén projekt támogatásával szerda reggel kezdetét vette a Fergeteg Fesztivál a Kolostorok és kertekben a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény szervezésében.

Az eseményt Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki elmondta: szükség van az ilyen kezdeményezésekre, a tanév végére ugyanis nem csak a diákok, de a pedagógusok is elfáradnak, ez a fesztivál pedig alkalmat teremt, hogy még együtt, közösen jól érezhessék magukat a szünidő előtt. A polgármester megköszönte a családsegítő intézmény munkatársainak, hogy minden évben lelkiismeretesen megszervezik a programot, illetve a gyerekeknek és a pedagógusoknak is, hogy aktívan részt vesznek rajta és így közösségi élményként megtapasztalhatják az EKF program pozitívumait.

A Családsegítő Központ intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána elmondta: a Fergeteg Fesztiválon minden évben érdekes témákkal igyekeznek megismertetni a résztvevő gyerekeket, idén ezért az EKF programmal kapcsolatos játékos feladatokkal készültek, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése mindenki számára büszkeség lehet. Az egyik állomás kifejezetten a Királynék Földjén program elemeivel kapcsolatban várta az osztályokat, mert a civil szerveződésnek fontos közösségformáló ereje van.

A Királynék Földjén egy olyan rendhagyó kezdeményezés, amely rendkívül sokoldalúan igyekszik bemutatni Veszprém és térségében az aktívan tevékenykedő és fontos közösségi munkát végző nőket, akik munkájukkal hozzájárulnak a város identitásához, a ,,veszprémiség” erősítéséhez.

A Családsegítő Központ közel 20 éve minden alkalommal megrendezi a Fergeteg Fesztivált a helyi iskolások részére, az idei eseményre 14 osztály, összesen 288 gyerek regisztrált pedagógusaikkal együtt. A programelemeket az intézmény dolgozói állították össze, a megvalósulást idén a Királynék Földjén program támogatta 250.000 forint értékben. A támogatói összeget az anyagköltségre és a nyertesek díjazására használják fel.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
„Fuss az iskoládért” jótékonysági futónappal indult a vasárnap reggel szabadidősport „Fuss az iskoládért” jótékonysági futónappal indult a vasárnap reggel Ragyogó napsütés, de nem túl meleg, rengeteg résztvevő, profi szervezés. Minden adott volt vasárnapi Fuss az iskoládért versenyhez, a Barátság-parkban. tegnap 11:24 Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért A Pueri Cantores jegyében a Veszprémi Főegyházmegye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozót rendeztek, több mint hatszáz gyermek közreműködésével. 2023. október 1. 12:43 Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE A MAZSIKE Sétafesztivállal ünnepli Veszprém és térségének Európa Kulturális Fővárosa címét. A fesztivál hagyományosan három napig tartó városismereti sétái elsősorban a helyi zsidó történeti és kulturális értékeket igyekszik bemutatni Veszprémben, Balatonfüreden és Inotán. 2023. szeptember 30. 21:51 Veszprémben a lakótelep is inkább kertváros Veszprémben a lakótelep is inkább kertváros Volt egy nem veszprémi országgyűlési képviselő, akinek egyszer megmutatták a Jutasi úti lakótelepet, mint a város legnagyobb lakótelepét, de ő nem akarta elhinni, hogy ez az. Betondzsungelt és szürkeséget várt volna, ehelyett zöld fákat és virágos erkélyeket látott. Ezt a sztorit Ovádi Péter mesélte el pénteken az említett lakótelepen, ahol átadták az idei Virágos Veszprém Program díjait. 2023. szeptember 30. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.