Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

A Királynék Földjén a gyerekek is megtapasztalhatják az EKF program sokszínűségét

2023. június 7. 13:20
Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében, a Királynék Földjén projekt támogatásával szerda reggel kezdetét vette a Fergeteg Fesztivál a Kolostorok és kertekben a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény szervezésében.

Az eseményt Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki elmondta: szükség van az ilyen kezdeményezésekre, a tanév végére ugyanis nem csak a diákok, de a pedagógusok is elfáradnak, ez a fesztivál pedig alkalmat teremt, hogy még együtt, közösen jól érezhessék magukat a szünidő előtt. A polgármester megköszönte a családsegítő intézmény munkatársainak, hogy minden évben lelkiismeretesen megszervezik a programot, illetve a gyerekeknek és a pedagógusoknak is, hogy aktívan részt vesznek rajta és így közösségi élményként megtapasztalhatják az EKF program pozitívumait.

A Családsegítő Központ intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána elmondta: a Fergeteg Fesztiválon minden évben érdekes témákkal igyekeznek megismertetni a résztvevő gyerekeket, idén ezért az EKF programmal kapcsolatos játékos feladatokkal készültek, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése mindenki számára büszkeség lehet. Az egyik állomás kifejezetten a Királynék Földjén program elemeivel kapcsolatban várta az osztályokat, mert a civil szerveződésnek fontos közösségformáló ereje van.

A Királynék Földjén egy olyan rendhagyó kezdeményezés, amely rendkívül sokoldalúan igyekszik bemutatni Veszprém és térségében az aktívan tevékenykedő és fontos közösségi munkát végző nőket, akik munkájukkal hozzájárulnak a város identitásához, a ,,veszprémiség” erősítéséhez.

A Családsegítő Központ közel 20 éve minden alkalommal megrendezi a Fergeteg Fesztivált a helyi iskolások részére, az idei eseményre 14 osztály, összesen 288 gyerek regisztrált pedagógusaikkal együtt. A programelemeket az intézmény dolgozói állították össze, a megvalósulást idén a Királynék Földjén program támogatta 250.000 forint értékben. A támogatói összeget az anyagköltségre és a nyertesek díjazására használják fel.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 Egy (sárkány)hajóban eveztek a rendvédelmi szervek Egy (sárkány)hajóban eveztek a rendvédelmi szervek Vasárnap rendezték meg a Balatonfüredi Sportuszodában az I. Veszprémi Rendvédelmi és Közigazgatási medencés Sárkányhajó Versenyt, vagy másnéven a ”Közig Vándor kupát”. Az első helyezettnek járó vándorkupát a Pannon Egyetem csapata vehette át.   2024. március 26. 16:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.