Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gatyából nem lesz szalonmű?

2023. június 4. 21:46
Akár a művészettel (vagy annak valamely “alkalmazott” változatával, például grafikusként vagy fotósként) keresi a kenyerét valaki, akár csak hobbiként, pusztán az élvezet kedvéért ír, rajzol vagy zenél, az alkotás mindenképpen új ablakot nyit a világra, segít másként látni, hallani, érezni, egyszóval megtapasztalni a környezetünket.

A hétköznapi pillanatok, látványok, hangulatok egy kreatív elme számára gyakran új értelmet nyernek, új ötleteket szülnek. Ennek a nagy mestere a Londonban élő Helga Stentzel, aki a következőképpen fogalmazta meg művészi céljait:

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

“Az én művészetem arról szól, hogy megtaláljam a varázslatot a mindennapokban, meglássam a szépséget a tökéletlenségben, és új módon kapcsolódjak a valósághoz. Imádok játékos hasonlóságokat észrevenni, mint amikor a szárítókötélre akasztott pulcsik egy lovat formáznak, vagy egy szelet kenyér egy kutya fejét idézi.”

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

Stentzel fejében egy-egy ilyen felfedezés valóságos tűzijátékot, ötletcunamit indít be, és az egyszer észrevett hasonlóságot kiterjeszti, újragondolja, játszani kezd vele, a végeredményként megszülető fotóiért pedig megőrül az internet népe. 

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

A művésznő teljesen hétköznapi tárgyakból állítja össze kompozícióit – néhányat megmutatunk ebben a cikkünkben, még többért pedig érdemes felkeresni a weboldalát vagy az Instagram-fiókját. Ami miatt érdemesnek tartottam bedobni a köztudatba a munkásságát, az egy egyszerű, ám fontos célkitűzés, amit ő maga fogalmazott meg, és amit érdemes lenne eltanulni tőle:

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

“Remélem, hogy a művészetem segít az embereknek kapcsolódni a bennük élő gyermekhez, és újra felfedezik maguknak az otthonukban és környékén fellelhető apró vizuális bonbonkák élvezetének örömét.”

Járjunk hát nyitott szemmel, használjunk a fantáziánkat, és mosolyogjunk a véletlenek alkotta meglepetéseken!

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. tegnap 21:24 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. 2024. február 23. 14:17 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.