Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
22°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
22°C

Gatyából nem lesz szalonmű?

2023. június 4. 21:46
Akár a művészettel (vagy annak valamely “alkalmazott” változatával, például grafikusként vagy fotósként) keresi a kenyerét valaki, akár csak hobbiként, pusztán az élvezet kedvéért ír, rajzol vagy zenél, az alkotás mindenképpen új ablakot nyit a világra, segít másként látni, hallani, érezni, egyszóval megtapasztalni a környezetünket.

A hétköznapi pillanatok, látványok, hangulatok egy kreatív elme számára gyakran új értelmet nyernek, új ötleteket szülnek. Ennek a nagy mestere a Londonban élő Helga Stentzel, aki a következőképpen fogalmazta meg művészi céljait:

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

“Az én művészetem arról szól, hogy megtaláljam a varázslatot a mindennapokban, meglássam a szépséget a tökéletlenségben, és új módon kapcsolódjak a valósághoz. Imádok játékos hasonlóságokat észrevenni, mint amikor a szárítókötélre akasztott pulcsik egy lovat formáznak, vagy egy szelet kenyér egy kutya fejét idézi.”

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

Stentzel fejében egy-egy ilyen felfedezés valóságos tűzijátékot, ötletcunamit indít be, és az egyszer észrevett hasonlóságot kiterjeszti, újragondolja, játszani kezd vele, a végeredményként megszülető fotóiért pedig megőrül az internet népe. 

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

A művésznő teljesen hétköznapi tárgyakból állítja össze kompozícióit – néhányat megmutatunk ebben a cikkünkben, még többért pedig érdemes felkeresni a weboldalát vagy az Instagram-fiókját. Ami miatt érdemesnek tartottam bedobni a köztudatba a munkásságát, az egy egyszerű, ám fontos célkitűzés, amit ő maga fogalmazott meg, és amit érdemes lenne eltanulni tőle:

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

“Remélem, hogy a művészetem segít az embereknek kapcsolódni a bennük élő gyermekhez, és újra felfedezik maguknak az otthonukban és környékén fellelhető apró vizuális bonbonkák élvezetének örömét.”

Járjunk hát nyitott szemmel, használjunk a fantáziánkat, és mosolyogjunk a véletlenek alkotta meglepetéseken!

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. ma 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. tegnap 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Az önismereti út önzőséghez vezet? Hétvezér Az önismereti út önzőséghez vezet? Benjamin Franklin a "Poor Richard's Almanack"-ban használta elsőként az alábbi mondatot szó szerint, még 1736-ban: ,,Segíts magadon, Isten is megsegít”. Talán mondhatjuk azt, hogy ezzel a jó tanáccsal ő lett az első life coach, vagy inkább a felvilágosodás korszakának Müller Pétere. 2024. július 21. 23:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.