Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gatyából nem lesz szalonmű?

2023. június 4. 21:46
Akár a művészettel (vagy annak valamely “alkalmazott” változatával, például grafikusként vagy fotósként) keresi a kenyerét valaki, akár csak hobbiként, pusztán az élvezet kedvéért ír, rajzol vagy zenél, az alkotás mindenképpen új ablakot nyit a világra, segít másként látni, hallani, érezni, egyszóval megtapasztalni a környezetünket.

A hétköznapi pillanatok, látványok, hangulatok egy kreatív elme számára gyakran új értelmet nyernek, új ötleteket szülnek. Ennek a nagy mestere a Londonban élő Helga Stentzel, aki a következőképpen fogalmazta meg művészi céljait:

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

“Az én művészetem arról szól, hogy megtaláljam a varázslatot a mindennapokban, meglássam a szépséget a tökéletlenségben, és új módon kapcsolódjak a valósághoz. Imádok játékos hasonlóságokat észrevenni, mint amikor a szárítókötélre akasztott pulcsik egy lovat formáznak, vagy egy szelet kenyér egy kutya fejét idézi.”

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

Stentzel fejében egy-egy ilyen felfedezés valóságos tűzijátékot, ötletcunamit indít be, és az egyszer észrevett hasonlóságot kiterjeszti, újragondolja, játszani kezd vele, a végeredményként megszülető fotóiért pedig megőrül az internet népe. 

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

A művésznő teljesen hétköznapi tárgyakból állítja össze kompozícióit – néhányat megmutatunk ebben a cikkünkben, még többért pedig érdemes felkeresni a weboldalát vagy az Instagram-fiókját. Ami miatt érdemesnek tartottam bedobni a köztudatba a munkásságát, az egy egyszerű, ám fontos célkitűzés, amit ő maga fogalmazott meg, és amit érdemes lenne eltanulni tőle:

@helga.stentzel / Instagram@helga.stentzel / Instagram

“Remélem, hogy a művészetem segít az embereknek kapcsolódni a bennük élő gyermekhez, és újra felfedezik maguknak az otthonukban és környékén fellelhető apró vizuális bonbonkák élvezetének örömét.”

Járjunk hát nyitott szemmel, használjunk a fantáziánkat, és mosolyogjunk a véletlenek alkotta meglepetéseken!

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Várjuk kommentben a szavazatokat és mi megkeressük a legnépszerűbb előadót, hogy exkluzívinterjút készítsünk vele a zene világnapja alkalmából. ma 11:05 Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás gasztro Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás A Balaton Wine & Gourmet fesztivál olyan, mint az ország tortája: nem mindenkinek való, mégis mindenki akar belőle magának egy szeletet. Második éve próbál összecsiszolódni a rendezvénysorozat a veszprémiekkel, és úgy tűnik kezdjük megszokni az ízét. ma 10:13 Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.   2023. szeptember 27. 22:10 Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2023. szeptember 27. 12:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.