Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity

2023. június 3. 16:11
A nagyszabású, négynapos rendezvény szombati napján három órától az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ szabadtéri színpadán megkezdődött a gála, ahol több mint hatvan kórus, közel ezerháromszáz énekes gyűlt össze.

A Dalvölgy egyedülálló módon ünnepli a kóruszenét, méghozzá a közönséggel együtt. Három órától, egészen nyolc óráig tart a koncert-maraton, ahol különböző korokból hangoznak fel kórusművek. Egyfajta keretet adva a gálának az első és az utolsó dal Bárdos Lajos műve, a Veszprémi jelhang.

A gálán Brányi Mária alpolgármester is beszédet mondott, köszöntve a fellépőket, valamint az érdeklődő közönséget. Mint elmondta, Veszprém 2019-ben méltán nyerte el a Zene Városa címet, hiszen alig akad olyan esemény, ami valamilyen módon ne kötődne a zenéhez. Brányi humorosan hozzátette, ismeretes a mondás, miszerint a királynék városában vagy fúj a szél, vagy harangoznak, vagy szól a zene – egészítette ki az alpolgármester a harmadikkal. A Dalvölgynek hagyományteremtő célja is van, hogy évről évre szerepeljen a városi rendezvénylisták repertoárján.

A Dalvölgy ötletadója, egyben Veszprém Város Vegyeskara Egyesületének elnöke Erdélyi Ágnes, akinek régóta dédelgetett álma a program megszervezése, idén az EKF támogatásával minden körülmény adott volt.

Az esemény egyben szakmai találkozó is, ahol a kórusok különböző programpontokon keresztül juthatnak még közelebb egymás meglátásához. A gála első blokkja népdalfeldolgozásokat foglalt magában.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.