Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity

2023. június 3. 16:11
A nagyszabású, négynapos rendezvény szombati napján három órától az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ szabadtéri színpadán megkezdődött a gála, ahol több mint hatvan kórus, közel ezerháromszáz énekes gyűlt össze.

A Dalvölgy egyedülálló módon ünnepli a kóruszenét, méghozzá a közönséggel együtt. Három órától, egészen nyolc óráig tart a koncert-maraton, ahol különböző korokból hangoznak fel kórusművek. Egyfajta keretet adva a gálának az első és az utolsó dal Bárdos Lajos műve, a Veszprémi jelhang.

A gálán Brányi Mária alpolgármester is beszédet mondott, köszöntve a fellépőket, valamint az érdeklődő közönséget. Mint elmondta, Veszprém 2019-ben méltán nyerte el a Zene Városa címet, hiszen alig akad olyan esemény, ami valamilyen módon ne kötődne a zenéhez. Brányi humorosan hozzátette, ismeretes a mondás, miszerint a királynék városában vagy fúj a szél, vagy harangoznak, vagy szól a zene – egészítette ki az alpolgármester a harmadikkal. A Dalvölgynek hagyományteremtő célja is van, hogy évről évre szerepeljen a városi rendezvénylisták repertoárján.

A Dalvölgy ötletadója, egyben Veszprém Város Vegyeskara Egyesületének elnöke Erdélyi Ágnes, akinek régóta dédelgetett álma a program megszervezése, idén az EKF támogatásával minden körülmény adott volt.

Az esemény egyben szakmai találkozó is, ahol a kórusok különböző programpontokon keresztül juthatnak még közelebb egymás meglátásához. A gála első blokkja népdalfeldolgozásokat foglalt magában.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Folkdélutánt rendeztek Tésen Tés Folkdélutánt rendeztek Tésen Koncertdélutánt és táncházat szervezett szombaton a Múlttal a Jövőért Egyesület Tésen. ma 13:07 Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. tegnap 21:24 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.