Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben lesz az Ünnepi könyvhét országos megnyitója

2023. május 31. 22:17
Június 8. és 10. között, a Kossuth utcán rendezik meg Veszprémben a könyvhetet.

A városi rendezvényt Porga Gyula polgármester és Csányi Vilmos etológus professzor nyitják meg csütörtökön – azonban rendhagyó módon pénteken is rendeznek egy megnyitót, hiszen az országos programsorozatot is itt indítják el. Ekkor Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke, valamint Grandpierre Attila fizikus, csillagász, író, zenész köszöntik a jelenlévőket.

A színpadon pénteken Fábián Jankával, Kóródi Anikóval, Pelczéder Katalinnal, Ladányi Istvánnal, Búzás Hubával, Márkusné Vörös Hajnalkával, Géczi Jánossal és Ircsik Vilmossal találkozhatunk. Szombaton Németh Szilvia, Móger Tímea, Pollágh Péter, Fenyvesi Ottóó, Csabai Lilla, Sebő József és Tömöry Péter munkáival ismerkedhetünk meg. Szombaton Barnai Brigittával és Szlavicsek Judittal zárul a sor.

Az Ünnepi Könyvhetet követően is folytatódnak a Művészetek Háza irodalmi programjai: június 12-én Margócsy István és Praznovszky Mihály beszélgetnek Petőfi Sándorról, 13-án pedig Korinek Janka verseskötetét mutatják be. A könyvhét ideje alatt a Dubniczay-palotában megtekinthető Godzsa Zoltán nyomdász minikönyv gyűjteményének egy részlete. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Várjuk kommentben a szavazatokat és mi megkeressük a legnépszerűbb előadót, hogy exkluzívinterjút készítsünk vele a zene világnapja alkalmából. ma 11:05 Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás gasztro Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás A Balaton Wine & Gourmet fesztivál olyan, mint az ország tortája: nem mindenkinek való, mégis mindenki akar belőle magának egy szeletet. Második éve próbál összecsiszolódni a rendezvénysorozat a veszprémiekkel, és úgy tűnik kezdjük megszokni az ízét. ma 10:13 Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.   2023. szeptember 27. 22:10 Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2023. szeptember 27. 12:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.