Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
24°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
24°C

Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj

2023. május 29. 16:02
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.

Kádárta korábban meghozott egy döntést, miszerint nem búcsút szeretnének tartani, hanem gyereknapot a veszprémi városrészben. Ennek már tizenkét éve, azóta tartják meg minden évben a helyi gyereknapot Kádártai vigasságok néven, ami idén sem maradhatott el.

A gyereknapi programok viszont csak az egyik része a tematikus napnak, ugyanis ezzel együtt adják át a Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel egy helyi lakos Kádártáért végzett munkáját ismerik el.

Idén Tósoki Gina, a helyi közösségi ház szakmai vezetője kapta a díjat, amit Brányi Mária, alpolgármester adott át az alábbi munka elismeréseként.

Tósoki Gina születése óta Kádártán él, ahol kiemelkedő szerepet tölt be a kádártai közösség kulturális életében. Középiskolai tanulmányai után idegenforgalmi szakmenedzser, majd közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzettséget szerzett. Fiatal kora ellenére számos programon és eseményen megmutatta a közösségi élethez való pozitív hozzáállását. Ebből fakadóan 2015-ben csatlakozott a Közösség Kádártáért Egyesülethez, melynek tevékenységében aktív szerepet tölt be. Részt vállal a településrész közösségi munkáiban, továbbá Kádárta szépítésében. Ilyenek például parkrendezés, sédtisztítás, focipályaépítés, karbantartás, virágültetés, valamint egyéb településszépítő munkák. Számos programon és eseményen vállalt el kezdetben kisebb, majd később nagyobb feladatokat. Ma már az egyesület rendezvényeinek is főszervezői közé tartozik. Tevékenységeit az elmúlt nyolc év alatt ugyanazzal az aktivitással és kitartással végzi. Mindig minden feladatban lehet rá számítani, a rábízott munkát lelkiismeretesen és páratlan precizitással hajtja végre. A kádártai közösségi ház szakmai vezetői feladatait 2018 óta látja el, mely mellett ugyanolyan lendülettel segíti és támogatja az egyesület munkáját is. Gina tíz évig versenyszerűen táncolt, szabadidejét a családjával és barátaival tölti, valamint nagy szenvedélye az autóversenyzés, ahol testvére navigátoraként száll autóba.

A díjátadó után megemlékeztek az idén tizenöt éves Közösség Kádártáért Egyesületről is. A színpadon Tósokiné Kovács Aranka, az egyesület elnöke név szerint hívta ki az alapítókat, akiket nagy taps fogadott a közönség részéről.

Ezt követően folytatódtak a kötetlen programok, az est végén pedig a Groovehouse, és Nemazalány adtak koncertet, majd utcabállal záródott a Kádártai vigasságok.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. tegnap 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.