2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Mézkirálynő ajándékozta meg a veszprémi ovisokat

2023. május 26. 14:05
Péntek délelőtt a Csillag Úti Körzeti Óvodába látogatott az ország mézkirálynője, Mohácsi Klaudia. A mézkirálynő országjáró körúton népszerűsíti a magyar mézet, Veszprémben mesével és ajándékokkal lepte meg a legkisebbeket.

Mohácsi Klaudiát tavaly augusztusban választották ki, hogy egy évig képviselje a hazai méhésztársadalmat. Két héten keresztül járja a vármegyék zöld óvodáit, hogy a méhek szerepéről a természetben és a mézfogyasztás előnyeiről meséljen.

A mézkirálynő és Brányi Mária alpolgármester közbenjárásával a Csillag úti Óvoda játékkaptárral és a méhészethez szükséges játékeszközökkel gazdagodott, melynek segítségével az ovisok játékosan tanulhatnak a méhekről és munkájuk fontosságáról.

Az ovisok kitörő lelkesedéssel fogadták a királynőnek öltözött Klaudiát és meséjét Sáriról, a kis felderítő méhecskéről. A mese végén feltett kérdésekre is ügyesen válaszoltak, a gyerekek azt is megtudták, hogy a méz nektárból készül, hogy ki a főnök a kaptárban, és mi a dolga a lány és a fiú méhecskéknek.

A legügyesebben válaszoló kislány felpróbálhatta a méhészsapkát és a méhészethez szükséges kesztyűket is, a többiek pedig virág vetőmagos tasakokat kaptak ajándékba, hogy otthon is saját méhlegelőt ültethessenek a szüleikkel.

Az ajándékozást mézkostolóval zárták, és az ovisok megígérték ezentúl mindennap legalább egy kanál mézet fognak fogyasztani, és vigyáznak majd az útjukba kerülő méhecskékre is. A mézkirálynő pedig folytatja útját, legközelebb Siófokra látogat majd el tanulságos meséivel. 

Balogh Dóra
Szalai Csaba

További cikkek

Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Megkapták az új parkjukat a veszprémiek
Megkapták az új parkjukat a veszprémiek
Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek közt megnyitották a kordonokat az Erzsébet-liget bejáratánál, a veszprémiek pedig birtokba vehetik a Zöld várost. A zeneiskola és múzeum előtti téren, valamint a közeli Szent Miklós-szegen sétaút, játszótér és kávézó is épült, miközben a projekt nevéhez hűen megmaradtak a több méter magas fák is.
Bemutatkozik a buddhizmus
Bemutatkozik a buddhizmus
Tibet kincseiből nyílt kiállítás a Gyémánt út buddhista közösség épületében vasárnap.
A zene nem csak zenére tanít
A zene nem csak zenére tanít
Június 1-4. között a kórusoké lesz a főszerep a királynék városában, hiszen jön a Dalvölgy, az EKF egyik kiemelt eseménye.
Hogy miért érdekes, mit olvastak az elődeink?
Hogy miért érdekes, mit olvastak az elődeink?
A kérdésre Németh Gábor Padányi Bíró Márton könyvtára című munkája a válasz, ami a sümegi könyvtárjegyzék pontos leírásával mutatja meg, hogy mely olvasmányok járultak hozzá a korabeli társadalom szellemi újjászervezéséhez.