Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
22°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
22°C

Összemérték tudásukat a nagyvilág juhászai

2023. május 20. 21:40
Nemzetközi pásztortalálkozót rendeztek a hétvégén Olaszfaluban.

A bakonyi településre többek között Iránból, Líbiából, Mongóliából és Spanyolországból is érkeztek juhászok, akik szakmai konferencián vettek részt pénteken, majd egy pásztorolimpia keretében mérték össze tudásukat szombaton - tudtuk meg Varga Antaltól, a helyi nyugdíjas hagyományőrző egyesület vezetőjétől, aki szombaton házigazdaként köszöntötte a rendezvényre érkezőket.

Varga Antal és Ovádi PéterVarga Antal és Ovádi Péter

A szervezőket méltatta Boriszné Hanich Edit polgármester, aki összegezte: a program az Európa Kulturális Fővárosa és az önkormányzat támogatásával és a helyi civilek munkájával valósult meg. Őket, vagyis a helyi közösséget dicsérte Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki köszönett mondott mindenkinek, aki a kétnapos eseményért dolgozott.

Boriszné Hanich EditBoriszné Hanich Edit

Szombaton a már említett pásztorolimpia mellett pónilovaglás, szikla- és biciklitúra, népi játszótér és sváb ételek várták az érdeklődőket.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. tegnap 15:07 Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot Laczkó Dezső Múzeum Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét. tegnap 21:41 Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Július 11. különleges nap volt a Sobri Jóska Élményparkban, hiszen egy napon ünneplték a helyszín születésnapját, valamint a Nagy Kaland Napját. A rendezvény igencsak jó hangulatúra sikeredett, a pecsétgyűjtő verseny, a kincsvadászat, a tutajhúzás, a hangszersimogató is remek alkalmat adott a kikapcsolódásra. Menet közben pedig maga Sobri Jóska is megérkezett… 2024. július 12. 15:10 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.