Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rooftop bárral és új szálláshellyel bővült Veszprém

2023. május 11. 14:44
Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták Veszprém legújabb szálláshelyét, az Oliva Smart Hotelt, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg.

Mészáros Zoltán, az Oliva Hotel és Étterem tulajdonosa vállalkozásának kezdeteiről mesélt a sajtóeseményen: huszonhárom évvel ezelőtt a Pusztai vendéglő helyén indultak, akkor még 11 szobás panziójukkal. A Oliva névválasztás az épület belsőépítészetét és hangulatát tükrözi, az új Smart Hotel kialakítása is egyértelműen őrzi a mediterrán életérzést.

Mészáros Zoltán megköszönte az Európa Kulturális Fővárosa programnak és a Markovits Alíz vezérigazgatónak, illetve külön kiemelte Porga Gyula polgármestert és a jelenlévő Ovádi Péter országgyűlési képviselőt is, amiért támogatták a fejlesztést, és munkájukkal hozzájárultak a szálloda létrejöttéhez.

Markovits Alíz, a Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa vezérigazgatója a szállodakapacitás-bővítések fontosságáráról beszélt. Az idei évben megnövekedett figyelem kíséri Veszprémet, a kulturális programok és intézmények létrejötte mellett hangsúlyt kellett helyezni a megfelelő, minőségi szálláshelyek kialakítására is. Az EKF ezeket a fejlesztéseket különböző kategóriákban is megalkotta, a héten átadott Ruttner-ház diákszállóként és hostelként funkcionál, úgy az Oliva Hotel is más minőségében gazdagítja a várost.

A vezérigazgató hozzátette: bár a támogatást az EKF program biztosítja, az ehhez hasonló fejlesztésekhez a helyi vállalkozók megfelelő attitűdje adja meg azt a pluszt, amely felteszi Veszprémet a kulturális térképre.

Porga Gyula polgármester a 2023-as év eddigi sikereiről osztotta meg gondolatait: a várost végigsétálva már mindenhol felfedezhetőek az EKF kézlenyomatai, ezt megélni pedig valódi büszkeség mindenki számára. A polgármester méltatta az új fejlesztést, amely a magas minőséget képviseli, és amely hosszútávon is a város szolgálatába állítható.

A már meglévő Oliva Hotel a kapacitás-bővítésének köszönhetően, összesen 41 szobájával, a második legnagyobb szálláshelyadó komplexum lett a Betekints Hotel után. Az épület tetején - az eredetileg padlástérnek tervezett részen – megnyitották Veszprém első rooftop bárját, így az Oliva vendégszeretetét élvezve egészen a Bakonyig elláthatnak a látogatók.

A design az említett mediterrán-koncepciót viszi tovább, a kialakítás Kovács József vezető építész-tervező és Mészáros Zoltán felesége, Mészáros Tünde munkáját dicséri. A hotelt végigsétálva Veszprém tematikájú fotókiállításként élvezhető a Toroczkai Csaba, Raffay Zsófia és Melczer Zsolt által készített több, mint 90 kép.

A smart funkciónak köszönhetően a hotel személyzet nélkül is működik, egy applikáció segítségével lehet ki- és becsekkolni az épületben, illetve a különböző szolgáltatások lefoglalása is az applikáción keresztül történik.

Az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően idén már 60 szobával nőtt a veszprémi szálláshelyek száma, amely így 30%-os növekedést jelent.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35 Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000 utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain.  2024. január 30. 12:31 Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Szombaton kezdetét vette Európa leghíresebb farsangja, a velencei karnevál, a színes maskarát öltő emberek és a napokig tartó bulizás azonban nem csak Olaszország sajátja: februárban egymást érik a karneválok, ahol igazán látványosan űzhetjük el a telet, ha már tele van vele a hócipőnk. 2024. január 29. 15:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.