Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
25°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
25°C

Tánclépések egymás felé

2023. május 6. 11:51
Szombattól látható Mark St. Germain Táncórák című kamaradrámája a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

A dráma két, egymás szomszédságában élő, mégis idegen ember kapcsolatának alakulását meséli el: az autizmussal élő, aspergeres egyetemi professzor egy jelentősebb összeget fizet a baleset miatt sérült Broadway-táncosnak egy táncóráért. Tehát két, a társadalom által kirekesztett ember találkozása ez, hiszen még mindig nem tudjuk helyén kezelni az autizmussal élő embertársainkat, ahogy a gyengébb, sérült társainkra sem figyelünk kellőképpen oda – vázolta a darab alaphelyzetét és fő konfliktusát Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész, az előadás rendezője. Hozzátette: optimisták lehetünk amiatt, mert pozitív irányba haladunk ezen a téren. 

Gál TamásGál Tamás

Amikor arról kérdeztük, rendezőként mi motiválta, milyen mondanivalót kívánt közvetíteni, Gál Tamás megjegyezte: ő alapvetően színész, rendezést csak akkor vállal, ha valami nagyon érdekli – ez a történet pedig elvarázsolta. Unokatestvére súlyos autizmussal él, nem is kommunikál, mégis erős kapocs alakult ki közöttük, testvérként nőttek fel, így a személyes tapasztalatok miatt is megérintette a történet.

Szabó Viktor és Kiss SzilviaSzabó Viktor és Kiss Szilvia

A kétszemélyes drámában Szabó Viktort láthatjuk Ever, míg Kiss Szilviát Senga szerepében.

A Csavar Színház és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciójában megvalósuló előadást a veszprémi közönség mellett a Komáromi Jókai Színház nézői is láthatják majd a közeljövőben. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.