Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Nincs megállás!

2023. április 24. 13:43 // Forrás: VEDAC
Közel 650 sportoló vett részt az elmúlt időszakban a VEDAC által rendezett atlétikai országos bajnokságokon, májusban pedig minden hétvégén lesz sportesemény.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elismerő felkérésének eleget téve, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) rendezte meg a dobók valamennyi korosztályának téli dobó országos bajnokságát, valamint a hegyifutó országos félmaratoni bajnokságot is.

Az elmúlt években a VEDAC számtalan rendezvény, országos viadal lebonyolításával bizonyította rátermettségét, szakembereinek hozzáértését, szervezőkészségét, kreativitását, ezért nem véletlen, hogy a MASZ rangos és fontos események szervezésére kérte fel a klubot.

Az első ob a sorban az U16-os és felnőtt dobó országos bajnokság volt, ahol 175-en vettek részt. Ráadául a VEDAC három érmet is begyűjtött: Mozsdényi Dávid és Strigencz Zalán a felnőtt diszkoszvetők között szerzett ezüst- és bronzérmet, míg Pásztor Bence a felnőtt kalapácsvetőknél végzett a harmadik helyen.

Szentgálon rendezték a hegyifutó országos félmaratoni bajnokságon - Fotó: VEDACSzentgálon rendezték a hegyifutó országos félmaratoni bajnokságon - Fotó: VEDAC

Az U18-as és U20-as téli dobó ob-n 212 nevezőt regisztráltak. Ekkora létszámnál mindent a lehető legaprólékosabban meg kell tervezni, szükség volt időrend módosításra is. A rendezők mindenre odafigyeltek, és a résztvevők elégedett visszajelzéseket adtak. Ráadásként Fertig Fanni a női U18-as kalapácsvető bajnoki címet is begyűjtötte, míg Csekő Miklós a világranglista élére ugrott a férfiak U20-as versenyében elért eredményével, mely aranyérmet is ért. Az U20-as női kalapácsvetőknél Csatári Jázmin is remekül teljesített, második lett.

Szentgálon 249 induló tett látogatást a hegyifutó országos félmaratoni bajnokságon az Ihartű Kupáért. A viadal lebonyolítását nehezítette, hogy a rendezők szerettek volna minden korosztálynak lehetőséget biztosítani, ezért különböző hosszúságú távot kellett kijelölni a különböző korú gyerekeknek, a fiataloknak és a felnőtteknek. A VEDAC a szervezés mellett szépszámú csapatot is rajthoz állított, és a női csapatban Mérő Dominika, Gergely Petra, és Weibl Anissa bajnoki címet ünnepelhetett. A férfiaknál a VEDAC triója ezüstérmet érdemelt ki Kis Áron, Odonics Gábor, Burján Jenő összeállításban. Mireider Gergő az U16-osoknál volt a leggyorsabb, Honti Marcell a junioroknál ezüstérmet szerzett. A lányoknál az U16-os Schmidt Orsolya szintén bajnok lett, Szemán Kitti a junioroknál bronzérmet vehetett át.

Ha mindez még nem lenne elég, körzeti és vármegyei mezei diákolimpiát is rendezett a VEDAC az elmúlt hetekben, ahol szintén több száz diák állt rajthoz.

Soha ekkora pezsgéssel nem indult még az évünk, ahogy egy hónapon belül sem rendeztünk még meg három országos bajnokságot sem. Ekkora rendezvénymennyiséget nem lehetne megvalósítani egy egészen kiváló szervező és lebonyolító csapat nélkül. Köszönet jár minden VEDAC-os aktivistának, évről évre egyre magasabbra teszik a lécet, miközben egyre gördülékenyebben bonyolódnak le a rendezvényeink. A dicséret mellett nincs időnk elkényelmesedni, hiszen rengeteg feladat, kihívás vár még ránk az idei évben, szeretnénk nagyon jó színvonalon kiszolgálni a veszprémi, környékbeli lakosságot és a magyar atlétikát

– fogalmazott Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója. 

Májusban sincs megállás, minden hétvégén lesz VEDAC-os rendezvény: társrendezőként a Veszprémi Egyetem SC-vel közösen a magyar sport napja alkalmából egy ígéretesnek ígérkező lakossági szabadidősport program valósul meg május 6-án, szombaton, egy héttel később a hagyományos Évadnyitó Dobóverseny következik, majd első alkalommal rendezik meg Veszprémben a magyar futókörök napját május 21-én, vasárnap, végül május utolsó hétvégéjén az országos összdobó liganapokkal zárul a májusi eseménysorozat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.