Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

A jégkorszak sztárja is beköltözött a Veszprémi Állatkertbe

2023. április 19. 21:16
A Veszprémi Állatkert az országban egyedülálló újdonsággal lepte meg látogatóit, kedd reggel egy 4 méter magas, és 6,5 méter hosszú gyapjas mamut szobrot állítottak fel a Dino-parkban.

Magyarország legnagyobb Dino-parkjával a Veszprémi Állatkert büszkélkedhet, mely 2016-ban nyitotta meg kapuit. Azóta összesen 50 életnagyságú dinoszaurusz szoborral gazdagodtak, olyanokkal, mint például a 23 méter hosszúságú Diplodocus, vagy sokak kedvence a T. rex.

Idén már fotóponttal is bővítették a parkot, ahol egy Syracosaurus-fejjel szelfizhetnek és készíthetnek emlékfotókat a látogatók. Az újdonságok sorozata pedig folytatódott a hatalmas mamut szoborral, melyet egy 40 tonnás kamion szállított az állatkert kapujáig. A mamutot az állatkert dolgozói szerelték össze és állították fel méltó helyén a Dino-parkban.

Igazi meglepetésként szolgált az új jövevény, hiszen elsőként az Év Állatvédő Óvodája cím nyertese, a veszprémi Egry úti Óvoda, Ficánka csoport kis óvodásai leplezhették le az óriási szobrot. 

A gyapjas mamut 400 ezer évvel ezelőtt jelent meg, és 4 ezer évvel ezelőtt halt ki, a földtörténeti jégkorszak sztárját pedig most karnyújtásnyi távolságból is megcsodálhatja a közönség. Legközelebbi ma élő rokona az ázsiai elefánt, a hímek magassága 3-4 méter körül mozgott, súlyuk elérte a 6 tonnát is. A mamut jól alkalmazkodott a jégkorszaki éghajlathoz, testét két rétegből álló, hosszú, sűrű szőrzet borította.

Az életnagyságú gyapjas mamut szobrot most szombattól tudják megtekinteni a Veszprémi Állatkert látogatói, a Dino-park ugyanis 2023. április 22-től egész nyáron, minden nap nyitva tart.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Új példaképeket is szereztek a gyerekek az Állatvédelmi Témahéten Új példaképeket is szereztek a gyerekek az Állatvédelmi Témahéten Csaknem kéthetes állatvédelmi rendezvénysorozatot tartott idén is a Veszprémi Dózsa György Általános Iskola, mely csütörtökön díjátadóval zárult, ahol az intézmény hivatalosan is a zoo vörös pandájának örökbefogadójává vált. 2023. október 12. 15:06 Bambuszrajongó állatok születtek Veszprémben Veszprémi Állatkert Bambuszrajongó állatok születtek Veszprémben Két vörös macskamedve szerelméből jöttek a világra a Veszprémi Állatkert legújabb lakói. 2023. október 2. 14:24 A Veszprémi Állatkert is segített a bajba jutott elefánt bikán A Veszprémi Állatkert is segített a bajba jutott elefánt bikán Magyarország vezető állatkertjei – köztük az élvonalban a Veszprémi Állatkerttel – látványos fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évtizedben: a szűk kifutók helyett tágas állattartó és bemutató helyek épültek, valódi természetes közeget nyújtva az állatoknak. Azonban nem csak infrastrukturálisan volt szemmel látható a fejlődés, de a hazai állatkertészeti szakma is jelentős változásokon ment keresztül. Jól képzett, nemzetközi tapasztalattal rendelkező munkatársak, állatkerti szakállatorvosok gondoskodnak állatkerti lakóink mindennapjairól, ezzel felzárkóztatva a szakmát az európai élmezőnyhöz. 2023. augusztus 2. 10:42 Földön, vízen, levegőben is járt az elefánt, mielőtt Veszprémbe érkezett Földön, vízen, levegőben is járt az elefánt, mielőtt Veszprémbe érkezett Pár hét múlva már személyesen is lehet találkozni Bully-val, a Veszprémi Állatkert legújabb lakójával. A hatéves ázsiai elefánt Koppenhágából érkezett Magyarországra, nem mindennapi utazás keretében. 2023. július 17. 14:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.