Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A jégkorszak sztárja is beköltözött a Veszprémi Állatkertbe

2023. április 19. 21:16
A Veszprémi Állatkert az országban egyedülálló újdonsággal lepte meg látogatóit, kedd reggel egy 4 méter magas, és 6,5 méter hosszú gyapjas mamut szobrot állítottak fel a Dino-parkban.

Magyarország legnagyobb Dino-parkjával a Veszprémi Állatkert büszkélkedhet, mely 2016-ban nyitotta meg kapuit. Azóta összesen 50 életnagyságú dinoszaurusz szoborral gazdagodtak, olyanokkal, mint például a 23 méter hosszúságú Diplodocus, vagy sokak kedvence a T. rex.

Idén már fotóponttal is bővítették a parkot, ahol egy Syracosaurus-fejjel szelfizhetnek és készíthetnek emlékfotókat a látogatók. Az újdonságok sorozata pedig folytatódott a hatalmas mamut szoborral, melyet egy 40 tonnás kamion szállított az állatkert kapujáig. A mamutot az állatkert dolgozói szerelték össze és állították fel méltó helyén a Dino-parkban.

Igazi meglepetésként szolgált az új jövevény, hiszen elsőként az Év Állatvédő Óvodája cím nyertese, a veszprémi Egry úti Óvoda, Ficánka csoport kis óvodásai leplezhették le az óriási szobrot. 

A gyapjas mamut 400 ezer évvel ezelőtt jelent meg, és 4 ezer évvel ezelőtt halt ki, a földtörténeti jégkorszak sztárját pedig most karnyújtásnyi távolságból is megcsodálhatja a közönség. Legközelebbi ma élő rokona az ázsiai elefánt, a hímek magassága 3-4 méter körül mozgott, súlyuk elérte a 6 tonnát is. A mamut jól alkalmazkodott a jégkorszaki éghajlathoz, testét két rétegből álló, hosszú, sűrű szőrzet borította.

Az életnagyságú gyapjas mamut szobrot most szombattól tudják megtekinteni a Veszprémi Állatkert látogatói, a Dino-park ugyanis 2023. április 22-től egész nyáron, minden nap nyitva tart.

Balogh Dóra
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.