Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Triton Life az ország legjobban fejlődő magánegészségügyi központja nyitott új központot Veszprémben

2023. április 14. 15:47
Megnyitott a Triton Life magánegészségügyi központ veszprémi diagnosztikai centrumja. A teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozásnak ez a hetedik vidéki központja, hosszú távon pedig régiós szerepvállalásra készülnek. Alapelvüket úgy fogalmazták meg a pénteki megnyitón, mint hogy „a beteg érdeke mindenek felett”.

A Triton Life-fal először a tavalyi év végén találkozhattak a veszprémiek, amikor az országos magánegészségügyi hálózat megvásárolta a Partner Medicalt, azóta pedig a Kistó utca végén megépült a cégcsoport új képalkotó diagnosztikai központja is.

A pénteki megnyitón a Triton Life vezetői mellett jelen voltak a városi vezetők is, Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Porga Gyula köszöntőjében rávilágított arra, hogy az egészségügyi ellátás minősége az egyik legfontosabb szempont akkor, amikor Veszprém a legélhetőbb európai városok sorába szándékozik tartozni, éppen ezért örömteli pillanat, amikor a helyi vállalkozások ilyen szolgáltatásokkal bővülnek.

A képen balról jobbra: dr. Fábián Lajos, Porga Gyula, Haraszti Péter, Ovádi PéterA képen balról jobbra: dr. Fábián Lajos, Porga Gyula, Haraszti Péter, Ovádi Péter

A polgármester kiemelte, hogy az egészségügyi ellátórendszer akkor tud hatékonyan működni, ha négy különböző szereplő: az állam, a város, a magánszektor és a civilek is együtt tudnak működni. Ennek kapcsán hozzátette, a város feladata a házi orvosi rendszer biztosítása, az állam a kórházakért felel, ezeket egészítik ki a magánvállalkozások az egészségügy területén, valamint a civilek, akik a prevenció szempontjából végeznek fontos tevékenységet.

A Triton Life-al most a harmadik szereplő köre, a magánegészségügyi szolgáltató szektor bővült az egyik leggyorsabban fejlődő ilyen magyar vállalkozással. Erre Ovádi Péter is rávilágított, aki kiemelte: Veszprémben elmondható, hogy a város hagyományosan több ilyen magánvállalkozásnak is otthonául szolgál.

A megnyitón a Triton Life részéről Haraszti Péter alapító-vezérigazgató megosztott néhány beszédes adatot a cégükről. Ezek alapján a főváros mellett hét vidéki városban vannak jelen, ez a sor pedig várhatóan tovább bővül majd. Ezek között van fekvő- és járóbetegellátásuk, valamint például a most megnyílt diagnosztikai központ is, ahol CT, MR és digitális röntgendiagnosztika is lesz az elérhető szolgáltatások között.

Haraszti Péter elmondta: a Triton Life csoportban 1200-an dolgoznak, ebből 700 szakorvos és 500 képzett szakdolgozó. A veszprémi diagnosztikai központban pedig 11 szakorvos és 7 szakdolgozó várja majd a pácienseket, évente 20 ezer vizsgálattal terveznek, ezzel pedig az egész régiót le szeretnék fedni és hozzájárulni a hazai egészségügyi rendszer fejlődéséhez.

Dr. Fábián Lajos, a magánegészségügyi vállalkozás társalapítója és szakmai, stratégiai vezetője a veszprémi megnyitón elmondta, két fontos tényező az, ami megkülönbözteti őket sok másik hasonló vállalkozástól. Egyrészről 100%-ig magyar tulajdonú és magyar finanszírozású a cég. Másrészről pedig az építkezés felülről lefelé zajlik. Azaz az első és legfontosabb szempont számukra a szakmaiság, eköré építik minden központjukat, így a veszprémit is, amely ráadásul képző központként is funkcionál majd.

Ovádi Péter és dr. Szántó TamásOvádi Péter és dr. Szántó Tamás

Dr. Szántó Tamás, radiológus főorvos, a Triton Life veszprémi diagnosztikai központjának szakmai vezetője szolgáltatásaikról elmondta, olyan eszközökkel és szoftverekkel lett felszerelve a centrum, ami a legmagasabb minőséget képviseli, nem csupán az országban, hanem Európában is. Például alkalmasak ortopédiai MR-vizsgálatokra, vagy éppen CT-vel történő tüdőszűrésre. Ezek pedig rendkívül sokat segíthetnek a betegek kezelőorvosainak a páciensek kezelésében.

A Triton Life veszprémi központja egyébként helyi szakorvosi gárdából áll, ezt a veszprémi vonalat pedig tovább szeretnék erősíteni a jövőben is.

Dr. Szántó Tamás a Triton Life filozófiáját egy idézettel foglalta össze: „a beteg érdeke mindenek felett.”

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Így lett piacvezető nagyon hamar a Triton Life Veszprémben Triton Life Így lett piacvezető nagyon hamar a Triton Life Veszprémben Van egy magánszektor Magyarországon is, ami a magánóvódák- és iskolákhoz hasonlóan az állami szolgáltatások mellett működik, mégis talán a legtöbb ember ebben érintett igazán, a verseny pedig rendkívül kiélezett itt. A magánegészségügyi központok népszerűsége egyre nagyobb, Veszprémben pedig egy közel húszéves tapasztalattal bíró szakmai csapat vetette meg lábát a Triton-csoportnak köszönhetően. Megnéztük, mit tud ez a magánegészségügyi központ, és hogyan vált nagyon hamar piacvezetővé a városban.   2023. augusztus 4. 11:53 Helbert Márta védőnő kapta a Perlaky-díjat Helbert Márta védőnő kapta a Perlaky-díjat A városi elismerést az egészségügyben végzett kimagasló szakmai munkájáért vehette át szerdán a Tegulariumban. 2023. július 5. 22:01 Átadták az Ajkai Magyar Imre Kórház megújult infektológiai épületét Átadták az Ajkai Magyar Imre Kórház megújult infektológiai épületét A Semmelweis-napi ünnepségen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a 3 milliárd forintból megvalósult fejlesztés új korszakot nyit a régió egészségügyi ellátásában. 2023. június 30. 14:53 Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték Semmelweis születésnapján egészségügy Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték Semmelweis születésnapján Semmelweis Ignác születésének 205. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést és adtak át elismeréseket a Csolnoky Ferenc kórházban szerdán. 2023. június 28. 20:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.