Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Triton Life az ország legjobban fejlődő magánegészségügyi központja nyitott új központot Veszprémben

2023. április 14. 15:47
Megnyitott a Triton Life magánegészségügyi központ veszprémi diagnosztikai centrumja. A teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozásnak ez a hetedik vidéki központja, hosszú távon pedig régiós szerepvállalásra készülnek. Alapelvüket úgy fogalmazták meg a pénteki megnyitón, mint hogy „a beteg érdeke mindenek felett”.

A Triton Life-fal először a tavalyi év végén találkozhattak a veszprémiek, amikor az országos magánegészségügyi hálózat megvásárolta a Partner Medicalt, azóta pedig a Kistó utca végén megépült a cégcsoport új képalkotó diagnosztikai központja is.

A pénteki megnyitón a Triton Life vezetői mellett jelen voltak a városi vezetők is, Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Porga Gyula köszöntőjében rávilágított arra, hogy az egészségügyi ellátás minősége az egyik legfontosabb szempont akkor, amikor Veszprém a legélhetőbb európai városok sorába szándékozik tartozni, éppen ezért örömteli pillanat, amikor a helyi vállalkozások ilyen szolgáltatásokkal bővülnek.

A képen balról jobbra: dr. Fábián Lajos, Porga Gyula, Haraszti Péter, Ovádi PéterA képen balról jobbra: dr. Fábián Lajos, Porga Gyula, Haraszti Péter, Ovádi Péter

A polgármester kiemelte, hogy az egészségügyi ellátórendszer akkor tud hatékonyan működni, ha négy különböző szereplő: az állam, a város, a magánszektor és a civilek is együtt tudnak működni. Ennek kapcsán hozzátette, a város feladata a házi orvosi rendszer biztosítása, az állam a kórházakért felel, ezeket egészítik ki a magánvállalkozások az egészségügy területén, valamint a civilek, akik a prevenció szempontjából végeznek fontos tevékenységet.

A Triton Life-al most a harmadik szereplő köre, a magánegészségügyi szolgáltató szektor bővült az egyik leggyorsabban fejlődő ilyen magyar vállalkozással. Erre Ovádi Péter is rávilágított, aki kiemelte: Veszprémben elmondható, hogy a város hagyományosan több ilyen magánvállalkozásnak is otthonául szolgál.

A megnyitón a Triton Life részéről Haraszti Péter alapító-vezérigazgató megosztott néhány beszédes adatot a cégükről. Ezek alapján a főváros mellett hét vidéki városban vannak jelen, ez a sor pedig várhatóan tovább bővül majd. Ezek között van fekvő- és járóbetegellátásuk, valamint például a most megnyílt diagnosztikai központ is, ahol CT, MR és digitális röntgendiagnosztika is lesz az elérhető szolgáltatások között.

Haraszti Péter elmondta: a Triton Life csoportban 1200-an dolgoznak, ebből 700 szakorvos és 500 képzett szakdolgozó. A veszprémi diagnosztikai központban pedig 11 szakorvos és 7 szakdolgozó várja majd a pácienseket, évente 20 ezer vizsgálattal terveznek, ezzel pedig az egész régiót le szeretnék fedni és hozzájárulni a hazai egészségügyi rendszer fejlődéséhez.

Dr. Fábián Lajos, a magánegészségügyi vállalkozás társalapítója és szakmai, stratégiai vezetője a veszprémi megnyitón elmondta, két fontos tényező az, ami megkülönbözteti őket sok másik hasonló vállalkozástól. Egyrészről 100%-ig magyar tulajdonú és magyar finanszírozású a cég. Másrészről pedig az építkezés felülről lefelé zajlik. Azaz az első és legfontosabb szempont számukra a szakmaiság, eköré építik minden központjukat, így a veszprémit is, amely ráadásul képző központként is funkcionál majd.

Ovádi Péter és dr. Szántó TamásOvádi Péter és dr. Szántó Tamás

Dr. Szántó Tamás, radiológus főorvos, a Triton Life veszprémi diagnosztikai központjának szakmai vezetője szolgáltatásaikról elmondta, olyan eszközökkel és szoftverekkel lett felszerelve a centrum, ami a legmagasabb minőséget képviseli, nem csupán az országban, hanem Európában is. Például alkalmasak ortopédiai MR-vizsgálatokra, vagy éppen CT-vel történő tüdőszűrésre. Ezek pedig rendkívül sokat segíthetnek a betegek kezelőorvosainak a páciensek kezelésében.

A Triton Life veszprémi központja egyébként helyi szakorvosi gárdából áll, ezt a veszprémi vonalat pedig tovább szeretnék erősíteni a jövőben is.

Dr. Szántó Tamás a Triton Life filozófiáját egy idézettel foglalta össze: „a beteg érdeke mindenek felett.”

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club Csolnoky Ferenc Kórház Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának. 2024. március 7. 13:39 Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház. 2024. február 7. 15:34 A covidos időket idéző intézkedéseket vezettek be a sertéstelepeken A covidos időket idéző intézkedéseket vezettek be a sertéstelepeken Járványvédelmi intézkedések, higiénia, távolságtartás – a Covid-19 világjárvány alatt mindenki megtanulta ezeket a fogalmakat és azt is, hogy mit takarnak a gyakorlatban. Bár a koronavírus a sokadik hulláma után mára megszűnt világjárványnak lenni, most egy másik területen, a sertésállomány között kell hasonló óvintézkedéseket betartani. Veszprém vármegye egyelőre nem érintett, de a kockázat itt is közepes mértékű. 2024. január 27. 16:55 A veszprémi kórházigazgatót is felmentették A veszprémi kórházigazgatót is felmentették Pintér Sándor belügyminiszter két országos, öt vármegyei és tíz városi kórház főigazgatóját mentette fel, derül ki a Belügyminiszteérium közleményéből. Azóta kiderült, hogy köztük van dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója is. 2023. december 14. 16:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.