Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Virágvasárnapi passiójáték segített hangolódni a húsvétra

2023. április 3. 16:04
Vasárnap délután a Margit-romoknál gyülekezett a passiójátékra érkező embertömeg. Rendkívül nagy érdeklődés övezte az eseményt.

A Veszprémi Főegyházmegye szervezésében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, hagyományteremtő szándékkal élő passiójátékot mutattak be a Séd-völgyben azzal a céllal, hogy újjáélesszék és megerősítsék a városban a passiójáték hagyományát. 

Az előadás, mely Jézus utolsó földi napjait mutatja be, a Margit-romoktól indult, majd a Szent Katalin sétányon és a Patak téren át haladt a Benedek-hegyre. Az evangéliumból jól ismert szövegek hangzottak el.

Kiss György által rendezett, mintegy 60, korhű jelmezbe bújt önkéntes szereplőt felvonultató szenvedéstörténet a jeruzsálemi bevonulástól kezdve a keresztre feszítésig jelenítette meg az evangéliumi történéseket a résztvevők szeme előtt.

Az utolsó helyszín a Benedek-hegy volt, ahol Udvardy György érsek – a passiót követően – szólt a közönséghez. Elsőként hálaadó imát mondott, majd felhívta a figyelmet, hogy a húsvét ünnepe előtti szent héten is vigyük tovább azt a passión megtapasztalt lelkületet, ünnepi méltóságot, ami segít ráhangolódni magára a feltámadás ünnepére.

Képek: Vámosi Patrik

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.