Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ranga Péterék győzelmével zárult az idénynyitó murvás futam

2023. április 2. 18:44 // Forrás: MTI
A Ranga Péter, Czakó János kettős nyerte a vasárnap zárult Székesfehérvár-ralit, a HUMDA országos ralibajnokság idénynyitó, murvás futamát.

A szombaton kezdődött versenyen a legjobb időt a világbajnoki technikát jelentő Citroen C3 WRC autóval induló Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős érte el, ők azonban versenyen kívül vettek részt a futamon, így az utolsó gyorsasági után leadták a menetlevelüket.

A Skoda Fabia R5-össel versenyző Rangáék csaknem 20 másodperccel voltak gyorsabbak a 126 kilométeres versenytávon az ugyanilyen autóval másodikként záró Vincze Ferenc, Percze Nándor duónál.

A Ranga Péter, Czakó János kettős nyert - a cikk alján képgaléria találhatóA Ranga Péter, Czakó János kettős nyert - a cikk alján képgaléria található

A dobogó alsó fokára a Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt kettős állhatott fel, míg negyedikként László Martin és Berendi Dávid végzett, valamivel több mint fél percet kapva a győztes párostól.

A verseny első három gyorsaságiján két második és egy harmadik helyet begyűjtő Turán Frigyes, Farnadi Ágnes kettős a negyedik szakaszon féltengelytörés miatt jelentős hátrányt gyűjtött össze, és onnantól a felzárkózásra kellett fektetnie a hangsúlyt. A Shell Helix Utra csapatának párosa végül ötödikként fejezte be a szezonnyitó versenyt a Volkswagen Polo GTI R5-össel.

Végeredmény, Székesfehérvár-rali (10 gyorsasági szakasz, 126 km, a dobogósok):
1. Ranga Péter, Czakó János (Skoda Fabia R5) 1:16:06.6 óra
2. Vincze Ferenc, Percze Nándor (Skoda Fabia R5) 18.9 másodperc hátrány
3. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally2) 20.7 mp h.

Galéria
Székesfehérvár-rali 2023.
vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben. 2024. április 21. 11:17 Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.