Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

A hegyifutóké lesz a terep Szentgálon

2023. március 31. 11:32 // Forrás: VEDAC
Több százan állnak rajthoz az idei országos hegyifutó félmaratoni bajnokságon, melyet április 2-án, vasárnap rendeznek meg a dél-bakonyi településen, Szentgálon.

Immár harmadik alkalommal bonyolítja le a VEDAC – a Veszprémi Egyetemi SC-vel karöltve – az országos hegyifutó félmaratoni bajnokságot a kiváló adottságokkal rendelkező Szentgálon, a Mög-szeg és a Mecsek-hegy térségében.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több távon zajlik majd a vetélkedés. A félmaratoni erőpróbán az Ihartü 2000 Kupáért indulnak harcba a futók, s nemcsak a 21,1 kilométeres távolságot kell legyőzniük, hanem a 800 méteres szintkülönbséget is, ráadásul erdei, hegyi utakon, ösvényeken haladva, ahol előfordulhatnak akár 20 százalékos emelkedők is. A pályák teljesítése a résztvevőktől így megfelelő koncentrációt, figyelmet, az ilyen jellegű versenyeken való jártasságot, megfelelő felszerelést, felkészültséget és kondicionális állapotot igényel.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Az esemény fővédnöke Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. Örömteli, hogy az országos hegyifutó félmaraton bajnokság az Ihartü 2000 Kupáért sok helyi és környékbeli vállalkozás figyelmét felkeltette, akik a rendezvény mellé álltak.

Természetesen szép számmal neveztek a versenyre VEDAC-os atléták, akiknek szurkolhatunk a különböző versenytávokon.

A helyi iskolások 500/1000/1500 méteres terepfutásban mérhetik össze tudásukat, a versenytáv folyamatosan növekszik az U8, U10, U12, U14 és U16-os korosztályoknak az 500 métertől a 7,5 km-ig.

Az U18 korosztály versengése egyben válogató is május 26-27-én, Annecy-ben megrendezésre kerülő világbajnokságra. Az U20-asok a június 6-10. közötti innsbrucki vb-re kvalifikálhatnak, ahogy fő versenyszám, 21,1 km-es felnőtt bajnokság legjobbjai is. A szenior versenyszámok egyben korosztályos országos bajnokságok is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.