Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont

2023. március 30. 13:59 // Forrás: MTI
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont csütörtökön.

 Az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a jövő nemzedékek iránti elköteleződésnek nevezte a gyermekek érdekében tett erőfeszítéseket. Zambó Péter hangsúlyozta, hogy a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és az állami erdőgazdaságok, köztük a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vállalt szerepet az intézmény felújításában társadalmi összefogással. Mint mondta, az erdészetek a következő nemzedékek életminőségét hivatottak javítani, ennek szép példájának nevezte a gyermekotthonok felújítása mellett az erdei vándortáborok szervezését.

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa azt hangsúlyozta, hogy a 2021-ben megkezdett gyermekotthon-felújítási programnak köszönhetően több befogadó létesítmény megújult.
A program országos folytatásához várják az állami és nem állami szervek csatlakozását - tette hozzá.

Farsang Tamás dandártábornok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese úgy fogalmazott, hogy a fogvatartottak reintegrációjának leghatékonyabb eszköze a munka. Az otthon felújításán 12-14 fogvatartott dolgozott mintegy 1200 munkaórán át .

Erdei Sándor, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója szerint az otthonokért megvalósult összefogás azt üzeni a világnak, hogy a gyermekvédelem közös feladat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.