2023. június 6.
//
Norbert névnap

Megszólalt a kisfiú, akinek nem jutott kabát

Az országban szinte az összes médium foglalkozott a témával, miszerint az iskolás gyermekeknek – akik bekísérték a válogatott labdarúgókat az Eb-selejtezőre – fagyoskodniuk kellett. Megkerestük az egyetlen kisfiút, akinek nem jutott kabát, meséljen róla, hogy élte meg a pillanatot.

Portálunk, a vehir.hu beszámolt róla, hogy a veszprémi Szilágyi Erzsébet Általános Iskola tanulói felejthetetlen élményben részesültek hétfőn este: a Bozsik-intézményi program keretében bekísérhették a válogatott labdarúgókat a Magyarország–Bulgária Eb-selejtező mérkőzésre.

Kívülről úgy tűnhetett, a gyermekeket a hűvös időjárás jócskán megviselte; volt egy fiatalember, akinek kabát sem jutott, ugyanis a bolgárok kapusa, aki előtt állt nem viselt plusz ruházatot, így nem tudott mit ráteríteni. A kisfiút Palotai Nándornak hívják, tizenegy éves, negyedik osztályos tanuló.

Palotai Nándor (balról a második) igazi férfiként viselkedett!Palotai Nándor (balról a második) igazi férfiként viselkedett!

Megkerestük Nándit, mesélje el, mennyire jelentett számára nehézséget az, hogy néhány percig meg kellett birkóznia a hideg hőmérséklettel. Meglepetésünkre úgy fogalmazott, egy pillanatig sem fázott, hetek óta készült már öccsével, Bálinttal az emlékezetessé vált mérkőzésre.

A kisöcsém, Bálint és én is meghívást kaptam a mérkőzésre. Három hétig úgy aludtunk el és ébredtünk fel, hogy csak erre az alkalomra vártunk. Nagyon jól éreztük magunkat! A teljes felszerelést, amiben kivonultunk haza is vihettük. Abban aludtunk, másnap a mezben mentünk iskolába. Kaptunk finom vacsorát is és a találkozót egy külön szektorban tekinthettük meg.

Nándi hozzátette, azóta több helyen is azt kellett olvasnia az interneten, hogy állítólag tüdőgyulladást kapott, pedig erről szó sincs. Elmondta, anyukája és apukája is nagyon büszke rá, azóta is lelkesen jár edzésre, hogy egykor maga is válogatott labdarúgó lehessen.

Simon Dani

További cikkek

Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája
Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája
A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola dupla előadás keretében rendezte meg hagyományos néptáncgáláját pénteken az Agórában. Az esemény hatalmas sikert aratott: a több mint kétszázötven táncos egyaránt telt ház előtt léphetett színpadra.
Idén is nagy sikert aratott a „Suli-futsal”
Idén is nagy sikert aratott a „Suli-futsal”
Izgalmas mérkőzésekkel zárult Veszprém iskolai futsal-bajnoksága: az I. és II. korcsoportban a Szilágyi, míg a legidősebbek között a Báthory iskola csapata diadalmaskodott.
Szilágyisok kísérték a válogatott labdarúgókat
Szilágyisok kísérték a válogatott labdarúgókat
A veszprémi Szilágyi Erzsébet Általános iskola tanulói kísérték be a válogatott labdarúgókat a Magyarország–Bulgária Eb-selejtező mérkőzésre.
Az óvodásokat szólította meg a Szilágyi iskola
Az óvodásokat szólította meg a Szilágyi iskola
Környezetvédelmi versenyt szervezett óvodásoknak a Szilágyi Keresztény Iskola.
A jövő futsalosai a Szilágyiban nevelkednek
A jövő futsalosai a Szilágyiban nevelkednek
A Szilágyi DSE az elmúlt évtizedben a megye egyik legnívósabb utánpótlásműhelyévé vált. Számtalan korosztályos, illetve felnőtt válogatott futsalost is kinevelt az egyesület, akik közül többen jelenleg is az 1. FC Veszprém színeiben bizonyíthatnak a legrangosabb hazai sorozatban.