Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari

2023. március 29. 14:54
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.

Az iskola 2017 óta rendszeres résztvevője – és nyertese – az alapítvány pályázatainak. Ezúttal a szerelési gyakorlat során használható modern kéziszerszámokat vásároltak. Az eszközöket nemcsak az iskola diákjai használják majd, hanem öt általános iskolát is bevonnak egy-egy műhelyfoglalkozás erejéig azzal a céllal, hogy a fiatalokat a műszaki pályák felé tereljék. 

Hegedűs Barbara, Szabó István, Irányi László, Kavalecz GáborHegedűs Barbara, Szabó István, Irányi László, Kavalecz Gábor

A nyertes pályázattal elnyert összeget jelképesen szerda délután, sajtótájékoztató keretében adták át az intézményben. A helyszínen Szabó István, a Howmet-Köfém Kft. nemesvámosi üzemének gyárigazgatója elmondta: a cég számára kiemelten fontos a fiatalok műszaki, természettudományos tanulmányainak támogatása. Ezért indították el pályázati programjukat, amelytől azt várják, hogy ezen területek felé csábítják a továbbtanulás előtt álló diákokat. Hozzátette: az iparisokat egy gyárlátogatásra is vendégül látják Nemesvámoson, valamint szakkört szerveznek az iskolában – mindezt azért, hogy a diákok piacképes tudást szerezzenek, amivel hosszú távon is megalapozhatják karrierjüket.

Hegedűs Barbara alpolgármester kijelentette: a város büszke arra, hogy Veszprémben és térségében sikeresen működnek a gazdaság szereplői. Tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Veszprém rendre az élen szerepel az élhető városok rangsorában. Az ő sikerükhöz azonban elengedhetetlen az erős szakképzés – jó látni, hogy a cégeknek is fontos az utánpótlás képzése, és szerepet is vállalnak ebben.

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta: a centrum feladata, hogy képzett szakemberekkel lássa el a gazdaságot, és ebben fontos partnerek a vállalkozások. A Howmetnek számos kötődése van az Iparihoz, és a főigazgató abban bízik, hogy ezt egyre több cégről mondhatjuk majd el a jövőben. 

Erre erősített rá Irányi László, az Ipari igazgatója is, aki szerint a Howmet-Köfém Kft. nemesvámosi üzemében “minden sarkon volt iparisokba botlunk”, jelenlegi tanulóik közül is többen teljesítik ott gyakorlatukat, így valóban élő a kapcsolat a cég és az iskola között. Hozzátette: az alapítvány idei pályázatán is elindulnak, ezúttal a szerszámgépek eszközkészletének megújítására szeretnének támogatást nyerni.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. tegnap 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. tegnap 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. tegnap 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   tegnap 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.