Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Katonáink erényeit a civil életben is viselnünk kell

2023. március 14. 15:15
Ünnepi állománygyűléssel emlékezett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ kedd délelőtt az Agórában.

Az állománygyűlésen Ovádi Péter parlamenti képviselő mondott ünnepi beszédet. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szabadságharcot nem csak a történelemkönyvekből jól ismert nevek vívták, hanem egy egész ország ragadott fegyvert, hogy kivívja a szabadságát. Katonák voltak, és nem számított, hogy a szántóföldekről vagy városi bérházakból érkeztek, mert  amikor kardot ragadtak, hitet tettek a katonalét magasabb morális értékei – a becsület, a bátorság, a bajtársiasság – mellett. 

Ovádi arra intett, hogy ma sem feledkezhetünk meg katonáinkról, akik készek életüket áldozni az értékeinkért. Veszprém tradicionális katonaváros, az alakulatok nemcsak itt állomásoznak, hanem szerves részei is a hétköznapi életünknek. Az általuk képviselt erényeket, a hazaszeretetet, a becsületet civilként is viselnünk kell, mert erős nemzet csak tiszta elvek mentén jöhet létre, és tiszta normák alapján maradhat fenn. 

Napjainkban nehéz időket élünk; a szomszédunkban háború dúl, és nem látjuk tisztán, mit hoz a jövő. Az azonban biztos, hogy Magyarország a béke pártján áll – húzta alá a képviselő. A béke megőrzéséhez azonban nem ülhetünk tétlenül, az ország valódi védelmét az erős honvédség biztosítja. A kormány ezért igyekszik fejleszteni a haderőt és elismerni, meghálálni katonáinknak, hogy készen állnak megvédeni a hazát. 

Az állománygyűlésen a parlamenti képviselő beszédét követően ünnepi parancsokat ismertettek, majd a Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes adott műsort.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.