Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Főszerkesztőnk kapta a Szabad Sajtó díjat

2023. március 13. 23:00
Átadták a Szabad Sajtó díjat a frissen felújított Ruttner-házban. Az önkormányzati elismerést lapunk főszerkesztője, Hajas Bálint vehette át.

A díjazottat Mátyus Tamás, az MTI munkatársa köszöntötte. “Mindannyian jól ismerjük a munkásságodat, többen azt is tudjuk, hogy milyen jó veled dolgozni” – méltatta a díjazottat Mátyus. Mint rámutatott, Bálint az online médiában, a rádiózásban, magazin írásban is otthonosan mozog, és vezetőként is kiveszi a részét a mindennapi munkából. Mátyus Tamás szerint a Vehir szerkesztősége a példa arra, hogy lehet jó újságírókat, fiatalokat is találni egy hatvanezres városban. Bálint pedig ezt a közösséget nemcsak vezeti, hanem össze is tartja, sőt bővíti  – jegyezte meg a szónok. 

Porga GyulaPorga Gyula

Porga Gyula polgármester a politika és a média egymásra utaltságáról beszélt pohárköszöntőjében. Mint mondta, a politika generálja a témát és a konfliktust, az újságírók feladata pedig, hogy ezekről tájékoztassák a közösséget.  A polgármester hozzátette: 2023 ünnepi év Veszprém életében, amikor elmaradnak a klasszikus uborkaszezonok: idén januárban is volt, és augusztusban is lesz miről írni. Porga gratulált a díjazottnak, aki fiatal kora ellenére nagy múlttal rendelkezik a veszprémi média világában. A polgármester azzal a gondolattal zárta beszédét, hogy a mai korban mindenkinek a zsebében van a technika ahhoz, hogy újságírónak nevezze ki magát, de a hitelesség az, amire mindig szükség lesz, és amit a hivatásos média képvisel.

Hajas Bálint, Porga GyulaHajas Bálint, Porga Gyula

Hajas Bálint a veszprémi Padányi Katolikus Iskolában tanult nyolcosztályos gimnáziumban. Íráshoz való tehetségére korán felfigyeltek, többek közt tagja volt az iskolaújság szerkesztőségének is. Felsőfokú tanulmányait Veszprémben végezte, a Pannon Egyetem társadalmi tudományok szakon, ahol 2011-ben szerzett diplomát. Az egyetemi évei alatt egyre mélyebben tanult bele az újságírás rejtelmeibe. A Politológushallgatók Országos Egyesületénél alelnöki tisztségben is szerepelt, és lapmenedzser volt a civil szervezet által kiadott Töprengő folyóiratnál. 2014-ben a polgármesteri hivatal sajtószóvivője lett, közben ismeretei szélesítése érdekében a Heti Válasz újságírói műhelyképzésén is részt vett, ahol a szerkesztés, stilisztika és a médiajog területén is hasznos ismereteket szerzett. 2017-ben felkérték a veszprémi Méz Rádió ügyvezetői pozíciójára, amit azóta is ellát. A rádióban végzett tevékenysége mellett 2019 óta a Vehir veszprémi hírportál, valamint az Ecoport magazin főszerkesztője. Munkavégzését precizitás, igényesség jellemzi, kollégáival remek kapcsolatot ápol, vérbeli csapatjátékos, aki az alá-fölérendeltség helyett hisz a mellérendeltségben. Hajas Bálint oroszlánrészt vállalt a városi információszolgáltatásban, alkalmazkodóképessége, kreativitása hozzájárul ahhoz, hogy az általa vezetett médiafelületek innovációt kínálnak hallgatóiknak és olvasóiknak. 

Bálint elárulta: az elismeréssel járó tiszteletdíjjal a Veszprém-Balaton Keresztény Kultúrájáért Alapítványt szeretné támogatni. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.