Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 1. Elza
Veszprém
0°C
2023. december 1. Elza
Veszprém
0°C

1848-as viseleteket bemutató kiállítás nyílt a Városházán

2023. március 6. 22:48
Hétfő délután a Városháza aulája érdeklődőkkel telt meg, hogy ne csupán filmekből és leírásokból, de személyesen, testközelből is megismerjük az 1848-as viseletet.

Elsőként a Csermák Antal Zeneiskola növendékei énekeltek Kossuth-nótákat, a Kőris Zenekar kíséretére. Porga Gyula polgármester ünnepélyesen is megnyitotta a rendezvényt, s reagált a gyermekek énekére, mely véleménye szerint újabb bizonyíték arra, hogy 2019-ben méltán nyerte el Veszprém a Zene Városa címet.

A Méretes Szabósággal nem először találkozhatunk a Városházán, kezük munkáját már több alkalommal láthatta a város, hisz számos ünnepnapon díszítették, gazdagították a helyet a viseletekkel. Vezetőjük, Töreki Tamás is részt vett a megnyitón. Most huszáröltözetekből nyílt tárlat, ami március 15. közeledtével aktuális. Porga Gyula kiemelte: a katonai hagyomány, tradíció, mindig is fontos volt a város számára, egészen az alapítása óta. A jelenlegi kiállítás egy dicső időszak ruházatát jeleníti meg, örökíti meg, s a kézműves hagyomány jelentőségét is megvilágítja.

Porga Gyula köszönetet mondott a Méretes Szabóságnak, Töreki Tamásnak, s örömmel buzdított mindenkit, hogy tekintsék meg a kiállítást, mely három hétig látogatható.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.