Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
2°C
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
2°C

Grammy-díjas előadóval érkezik a keresztény könnyűzenei minifesztivál

2023. március 1. 9:55
Keresztény könnyűzenei rendezvényt szerveznek április 15-én a Veszprém Arénában Ez az a nap! címmel. A Grammy-díjas Michael W. Smith mellett színpadra lép Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt.

A program keddi sajtótájékoztatóján az Ez az a nap Alapítvány képviseletében László Viktor beszélt arról, hogy a mai nehéz időkben minden korábbinál nagyobb szükség van a hitre, reményre és szeretetre. "Úgy érzem, az elhivatásom az, hogy a zenén keresztül jó hírt vigyek az embereknek. Ezek a dalok Isten igazságáról szólnak lírai hangvételben" – fogalmazott.

Mint mondta, körülbelül ötezer résztvevőre, telt házra számítanak, ahogy azt az alapítvány korábbi vidéki rendezvényein is tapasztalták. Hangsúlyozta: a keresztény könnyűzene nem a felekezetek közötti különbségekre reflektál, hanem éppen azt helyezi fókuszba, ami összeköti ezeket a közösségeket: Jézus személyét.

Kanizsai-Nagy Dóra , Hegedűs Barbara, László Viktor, Oláh GergőKanizsai-Nagy Dóra , Hegedűs Barbara, László Viktor, Oláh Gergő

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. részéről Kanizsai-Nagy Dóra nyilatkozott. Mint mondta, az Európa Kulturális Fővárosa programban a régió új arcát szeretnék megmutatni a közösségek erejével, a hagyományokra építve, ugyanakkor a megújulás képességét hirdetve. Hozzátette: a MÁV az áprilisi rendezvényre is biztosítja a 2023 forintos jegyeket a Veszprémbe utazáshoz, és a koncerteket követően rendkívüli járatokkal biztosítják a hazajutást is.

Hegedűs Barbara alpolgármester azt emelte ki, hogy Veszprém büszke a gazdag történelmi, kulturális és keresztény hagyományaira. A keresztény értékek szervesen kapcsolódnak a mindennapjainkhoz, és ezekre az értékekre, különösen a szeretetre és békességre európai szinten is nagy szükség van.

Oláh GergőOláh Gergő

Oláh Gergő, a nap egyik fellépője elárulta: kicsi kora óta rendszeresen hallgat keresztény könnyűzenét, ami szerinte jó hatással van az emberekre, hidat képez a lélek és a remény között. Mint mondta, ezeken a rendezvényeken rengeteg fiatal vesz részt, fontos, hogy figyeljünk a jövő generációjának lelki állapotára. A keresztény könnyűzene számukra is reményt sugall.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Művészetek Háza Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Izgalmasnak ígérkező programmal várja szerda este az érdeklődőket a Művészetek Háza és a FOTON, ahol egészen a „felkelő Nap országáig” utazhat el a közönség, legalábbis két veszprémi fotós objektívén keresztül ismerhetik meg a távol-keleti ország kultúráját. ma 12:01 Herenden egymást érik a tehetségek Herenden egymást érik a tehetségek Sportegyesületeinek és művészeti csoportjainak szervezett gálát Herend városa szombat este, hivatalosan is elismerve sikeres szerepléseiket. 2023. november 26. 17:27 Evidencia, amiért mégis minden nap tenni kell Evidencia, amiért mégis minden nap tenni kell Magától értetődő, hogy megünnepeljük a születésnapokat, az évfordulókat, a nagy életeseményeket – ünnepelni azonban mást is lehet. Például a barátságot. Így tett az Országos Lengyel Önkormányzat is szombaton, amikor a magyar–lengyel barátság és a lengyel függetlenség napja alkalmából szerveztek koncertet a Hangvillában. 2023. november 26. 9:58 Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.