Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
22°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
22°C

Kettős rangadó

2023. február 28. 11:21
Te, Kálmán, haragszanak ránk a szurkolók? - kérdezte Albert Flórián Mészöly Kálmánt a Népstadion játékoskijárójában az egyik Ferencváros-Vasas NB I-es futballrangadó előtt. Miért haragudnának? - kérdezett vissza az angyalföldiek ugyancsak világválogatott csapatkapitánya. Hát, mert csak körülbelül ötvenezren vannak a nézőtéren – mondta a Fradi aranylabdás játékosa.

Ma már hihetetlennek tűnik, hogy egykor milyen érdeklődés nyilvánult meg a bajnoki fociderbik iránt, pedig a telt ház közeli nézőszám sem volt ritka egy-egy kettős meccsen Budapesten a mai Puskás Aréna elődjében.

Fiatal koromban jómagam is szurkoltam ilyen mérkőzéseken, amikor a négy klub hívei nem egymástól hermetikusan elzárva, más-más szektorokban helyezkedtek el a lelátón, hanem ahová jegyet kaptak. Ennek ellenére nem kellett tartani tettlegességtől, a beszólások is olyanok voltak, hogy a nők és a gyerekek fülét sem bántotta.

forrás: nso.huforrás: nso.hu

Annak idején sok gyerek úgy választott magának kedvenc csapatot, hogy az édesapja vagy a nagyapja elvitte egy kettős rangadóra, ahol kedvére válogathatott a nagyok közül.

Amikor már nem csak a négy nagy fővárosi csapat – a Fradi, az Újpest, a Kispest és a Vasas – játszott kettős meccseket, akkor egyszer, 1992 márciusában a Veszprém FC is pályára lépett a BVSC ellen a Népstadionban a Vasas-Ferencváros rangadó előtt.

forrás: nso.huforrás: nso.hu

Az NB I-es sorsolás tavalyi készítésekor a Magyar Labdarúgó Szövetség felvetette, mi lenne, ha a több mint három évtizedes szünet után visszahoznák a kettős rangadókat, ami annak idején klubhovatartozástól függetlenül nagy élményt jelentett a drukkereknek, akik között szép számmal akadtak vidékiek is.

Ugyan a csapatok képviselői nem zárkóztak el kategorikusan, de nem is lelkesedtek a lehetőségért, így ősszel nem játszottak kettős meccset a Puskás Arénában. Az idény programjának egyeztetésekor kiderült, hogy egyelőre tavasszal sem tér vissza ez az egykor oly’ népszerű lebonyolítási forma. Pedig egy próbát igazán megérne, mert nem gondolom, hogy az azóta felnőtt generációkat ne érdekelné, hogy két rangadót láthat egymás után egy jeggyel.

Darcsi István
további cikkek
„Adják vissza a pénzemet!” Erről jut eszembe… „Adják vissza a pénzemet!” Nem csitulnak a kedélyek a Telekom Veszprém háza táján. A szurkolók képtelenek megemészteni, hogy kedvenc csapatuk nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. 2024. május 14. 5:02 „Sosem nyerjük meg a BL-t!” Erről jut eszembe… „Sosem nyerjük meg a BL-t!” Kedvenc férfi kézilabdacsapatuk kudarca mély apátiába sodorta a Telekom Veszprém szurkolóit. Idén titkon Bajnokok Ligája-győzelmet vártak a drukkerek, ehhez képest óriási csalódásként élték meg, hogy a világválogatottal felérő együttes a Final4-ba sem tudott eljutni – sorozatban immár másodszor. 2024. május 7. 6:02 Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. 2024. május 2. 4:03 Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Erről jut eszembe… Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Közeledik, sőt, már itt is van a labdarúgó-bajnokságok hajrája. Ilyenkor minden szurkolóból matematikus lesz, hiszen elkezdődik a számolgatás, hogy a kedvenc csapatnak hány pontot kell még szerezni a bajnokság megnyeréséhez, egy dobogós hely eléréséhez, vagy a bennmaradás kiharcolásához. 2024. április 30. 0:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.