Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Petőfi élete színpadon

2023. február 16. 23:07
A Veszprémi Petőfi Színház névadójáról készült előadás, Petőfi kétszázadik születésnapja alkalmából. A Petőfifjút Szomor György állította színpadra.

A Petőfi 200 alkalmából idén számos kulturális program által kerülhetünk közelebb Petőfihez. A Veszprémi Petőfi Színház ősbemutató-musicaljének alcíme, Anyám, az álmok nem hazudnak. Címszerepben Ragány Misát, valamint vele váltásban Kádár Szabolcs Jánost láthatjuk, előbbi most először lép fel a teátrumban, mint főszereplő.

Petőfi édesanyját Módri Györgyi, édesapját pedig Kőrösi Csaba formálja meg. A darab egyik érdekessége, hogy Petőfi gyermek énje is megjelenik, Pingiczer Zsombor és Farkas Ágoston közreműködésével. A Veszprémi Petőfi Színház névadójáról szóló előadás egyik célja, hogy méltók legyenek a tizenkilencedik századi költő nagy örökségéhez.

Fotó: Veszprémi Petőfi SzínházFotó: Veszprémi Petőfi Színház

A darab műfaja musical, a dalok szövegei pedig Petőfi verseiből állt össze, a dallamokért Szomor György, a rendező felel. Többféle zenei irányzat is teret kapott, színesítve ezzel az előadás világát.

Ha valaki 200 év után olyan valóságosan tud jelen lenni mindennapjainkban, mint ő, Petőfi Sándor, költő, színész, forradalmár, Színházunk névadója, aki innen Veszprémből indult el nagy útjára, amely a magyar történelem legnagyobb hősei közé emelte őt, akkor nagysága számunkra példa és iránytű, igazodási pont és remény is, hogy amíg hozzá méltók leszünk, erősek maradhatunk és életképesek.  – írja a fülszöveg

Az előadásról bővebben itt olvashat.

vehir.hu
további cikkek
A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Pannon Várszínház A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Bár az önkormányzat és az Európa Kulturális Főváros program is a színház mellett áll, most mégis a közönsége támogatására is szüksége van a teátrumnak, tették közzé a közösségi médiában. 2023. szeptember 21. 11:17 Színes konferencián mutatkozik be az MMA Veszprémi Munkacsoportja Színes konferencián mutatkozik be az MMA Veszprémi Munkacsoportja Szerda délután a VEAB székházban tartott sajtótájékoztatót Oberfrank Pál, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező és színházigazgató, a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportjának elnöke, valamint a titkár, dr. Várszegi Tibor egyetemi adjunktus. Szeptember 23-án és 24-én egy nyilvános konferencián képviselteti magát minden művészeti tagozat. 2023. szeptember 14. 15:09 A boldogság évadát nyitotta meg a Veszprémi Petőfi Színház színház A boldogság évadát nyitotta meg a Veszprémi Petőfi Színház A 2023/24-es színházi évad a boldogság jelzőt kapta, szerda délután hivatalosan és ünnepélyesen is megnyitották az új évadot a Veszprémi Petőfi Színházban. 2023. augusztus 25. 11:47 Színpadon elevenednek meg a Cholnoky-testvérek Színpadon elevenednek meg a Cholnoky-testvérek Szeptember huszonharmadikán mutatják be a Pannon Várszínház és a Forte Társulat közös produkcióját, Horváth Csaba rendezését, A Cholnoky-kódot. A darabot Egressy Zoltán felkérésre írta, de természetesen nem véletlen, hogy épp a Józsaf Attila-díjas szerzőt találta meg a feladat, hiszen rendkívül közel áll hozzá a Cholnoky-testvérek munkássága. Egressy Zoltánt kérdeztük... 2023. augusztus 22. 22:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.