Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Petőfi élete színpadon

2023. február 16. 23:07
A Veszprémi Petőfi Színház névadójáról készült előadás, Petőfi kétszázadik születésnapja alkalmából. A Petőfifjút Szomor György állította színpadra.

A Petőfi 200 alkalmából idén számos kulturális program által kerülhetünk közelebb Petőfihez. A Veszprémi Petőfi Színház ősbemutató-musicaljének alcíme, Anyám, az álmok nem hazudnak. Címszerepben Ragány Misát, valamint vele váltásban Kádár Szabolcs Jánost láthatjuk, előbbi most először lép fel a teátrumban, mint főszereplő.

Petőfi édesanyját Módri Györgyi, édesapját pedig Kőrösi Csaba formálja meg. A darab egyik érdekessége, hogy Petőfi gyermek énje is megjelenik, Pingiczer Zsombor és Farkas Ágoston közreműködésével. A Veszprémi Petőfi Színház névadójáról szóló előadás egyik célja, hogy méltók legyenek a tizenkilencedik századi költő nagy örökségéhez.

Fotó: Veszprémi Petőfi SzínházFotó: Veszprémi Petőfi Színház

A darab műfaja musical, a dalok szövegei pedig Petőfi verseiből állt össze, a dallamokért Szomor György, a rendező felel. Többféle zenei irányzat is teret kapott, színesítve ezzel az előadás világát.

Ha valaki 200 év után olyan valóságosan tud jelen lenni mindennapjainkban, mint ő, Petőfi Sándor, költő, színész, forradalmár, Színházunk névadója, aki innen Veszprémből indult el nagy útjára, amely a magyar történelem legnagyobb hősei közé emelte őt, akkor nagysága számunkra példa és iránytű, igazodási pont és remény is, hogy amíg hozzá méltók leszünk, erősek maradhatunk és életképesek.  – írja a fülszöveg

Az előadásról bővebben itt olvashat.

vehir.hu
további cikkek
Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Lezárult a közönségszavazás a Pannon Várszínházban: a közönség Kárpáti Barbarát szavazta meg az évad legjobbjának, míg az előadások közül A lepkegyűjtő bizonyult a legjobbnak.   2024. június 12. 11:04 Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot A Veszprémi Petőfi Színház épülete előtt adták át a Mindent meg lehet beszélni Bakody-Benczédi Barátságpadot, tisztelegve ezzel is Bakody József és Benczédi Sándor előtt. 2024. június 6. 11:21 Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál A Veszprémi Petőfi Színház idén hetedik alkalommal rendezi meg június 20-23. között a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amely a város különböző pontjain ad majd izgalmas programkínálatot a műfaj kedvelőinek. 2024. május 27. 21:47 Görbe Nóra: Eddig csak kifelé éltem, most szinte csak befelé figyelek Görbe Nóra: Eddig csak kifelé éltem, most szinte csak befelé figyelek Bizonyára sokan emlékeznek a népszerű magyar televíziós filmsorozatra, a Lindára, ami az 1980-as években futott, és azonnal hatalmas sikert aratott. A címszereplő Görbe Nóra megkeresésünkre visszaidézte a legendás korszakot, de mesélt arról is, milyen mértékben bélyegezte meg a szerep, s hogyan élte meg a sorozat sikerének társadalmi hatásait. Görbe Nóra ma nagy utazó, ahogy megtudtuk, még az sem kizárt, hogy idén ősszel a tengeren túlra költözik, noha megtapasztalta, a távolban sem minden fényes és felhőtlen. 2024. május 18. 22:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.