Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Idén folytatódnak a felújítások, és számos beruházás átadásra kerül

2023. február 11. 14:33
Porga Gyula polgármester benyújtotta a város 2023-as bevételeinek és kiadásainak terveit, e szerint az idei a fenntarthatóan fejlődő, zöld város költségvetése.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére sem torpan meg Veszprém, ami a felújításokat illeti, köszönhető az Európa Kulturális Fővárosa programnak. Idén várhatóan elkészül az ActiCity, az egykori gyermekkórház, hamarosan átadják a megújult Ruttner-házat, megújítják az Auer-házat, és a Zöld város program is elkészül, az Erzsébet-liget teljesen megújul.

Sikeres közbeszerzés után megújul a Kiskúti-csárda, de az útfelújítások is folytatódnak: megújul a József Attila utca, a Csermák lépcső, megépül a gyulafirátóti kerékpárút, és a Jutasi úti lakótelep parkfejlesztése is megtörténik.

A város teljes közvilágítási rendszere megújul, minden izzót LED-esre cserélnek, az energiatakarékossági okokból bezárt épületeket pedig március 1-től újranyitják.

Az adóbevételek 2,4 milliárd forinttal növekedtek a tavalyihoz képest, mely a gazdasági társaságok teljesítményének köszönhető, veszprémieket érintő adóemelés így nincs a tervek között, sőt, a lakásfenntartási támogatást is kibővítették a 65 éven felüliek körében.

A költségvetést a február 23-i közgyűlésen tárgyalják majd a testülettel.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen A hét közepén egyszer csak eltűnt a Dimitrov homlokzatáról a jól ismert térplasztika, de csak azért, hogy hamarosan felújítva térjen vissza, közölte az épület átalakítását menedzselő Veszprém 2030 Kft. 2023. október 29. 8:35 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.