Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal

2023. február 1. 4:00
Kovács Örs korábban a VEDIÖK elnökeként, jelenleg pedig Veszprém ifjúsági tanácsadójaként eddig is azon dolgozott, hogy a fiatalok minél inkább szót kapjanak az őket érintő döntésekben, a továbbiakban pedig az Ifjúsági Kerekasztal alelnökeként is ezen munkálkodhat.

Kedden tartotta ez évi első ülését Veszprém város Ifjúsági Kerekasztala, amely a fiatalokkal, a fiatalokkal foglalkozó civil szervezetekkel és egyesületekkel már évek óta azon dolgozik, hogy Veszprém minél inkább fiatalabb baráttá váljon.

Tavaly óta ezt a Hangadó projekt is segíti: a program keretében egy Erasmus+ pályázatnak köszönhetően, a fiatalok bevonásával újul meg a város ifjúsági koncepciója. Hegedűs Barbara alpolgármester, az Ifjúsági Kerekasztal elnöke elmondta, a tavalyi évben már számos workshop, beszélgetés zajlott le a Hangadó csapatával, amelynek eredményeiről most a projektben résztvevő 12 mentor szerepet betöltő fiatallal együtt számoltak be az ülésen. A fiatalok több rendezvényre is ellátogattak az elmúlt időszakban, ahol kortársaik véleményét is kikérték; ezeket ugyancsak figyelembe veszik majd az ifjúsági koncepció megújításakor, mely a tervek szerint várhatóan az év végére készül el és a közgyűlés előtt mutatják majd be.

Az ülésen részt vettek a VEDIÖK tagjai, valamint a különböző sportegyesületek képviselői is, emellett egyénileg is érkeztek fiatalok, hogy megvitassák az idei évre tervezett Fiatalok napjának programját. A rendezvényt a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan szeptemberben rendeznék meg, azonban némileg kibővítenék azt, a szervezésbe pedig szeretnék még inkább bevonni a fiatalokat, hogy valóban olyan programok valósuljanak meg, amelyek róluk szólnak és amelyekre szívesen jönnek.

A kerekasztal tagjai emellett alelnöknek választották Kovács Örsöt, a Veszprémi Diák és Ifjúsági Önkormányzat (VEDIÖK) korábbi elnökét, az Ipari Technikum tanulóját, aki a város ifjúsági tanácsadójaként már eddig is aktívan tartotta a kapcsolatot a fiatalokkal és szervezeteikkel. Alelnökként úgy látja, a legfőbb feladata a jövőben az lesz, hogy sikeresen vonzzák be az ifjúságot a kerekasztalba, és elérje, a fiatalok valóban merjenek megszólalni, részt venni az őket érintő kérdésekben, rendezvények szervezésében, s azokban elsősorban az ő véleményük érvényesüljön, ne csupán az idősebb döntéshozók, szervezetek vezetői hozzanak döntéseket felettük.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.