2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Latinos ritmus kopogott az iskolai könyvtár parkettáján

Koncertet és táncestet szervezett a Tango Misterio a hétvégén a tangó szerelmeseinek és azoknak, akik még csak most ismerkednének a tánccal.

Vörös Eszter Tangó Kvintettjének koncertjével kezdődött a Tango Misterio bálja az Ipari Technikum  könyvtárában szombaton. A fellépést követően Balogi Szilvia és Tatorján József mutatták be a tangót, majd éjfélig tartó táncest következett.

Vörös Eszter kvintettjének koncertjével indult az estVörös Eszter kvintettjének koncertjével indult az est

“A Veszprémi Szakképzési Centrum évek óta törekszik arra, hogy a minőségi oktatás biztosítása mellett a város vérkeringésébe is bekapcsolódjunk” – fogalmazott Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja, aki megnyitotta az estet. Elárulta: 2017-ben a nászútján ismerkedett meg a tangóval, ami nagy hatással volt rá és feleségére, Hegedűs Barbara alpolgármesterre is, olyannyira, hogy néhány hónappal ezelőtt tánctanfolyamra is jelentkeztek.

Hegedűs Barbara és Pap MátéHegedűs Barbara és Pap Máté

Az alpolgármester is szólt néhány szót: ő arra hívta fel a figyelmet, hogy Veszprém azért nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa címet, mert aktív helyi közösségek működnek a városban – a programsorozat egyik nem titkolt célja is az, hogy ezeket a közösségeket méginkább megerősítsék.

Címlapképünk illusztráció (Preillumination SeTh on Unsplash)

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba – becenevén Cyla – már harmadik alkalommal indult országos turnéra, rendszerint telt házas előadásokat tart. A Veszprémbe is ellátogató népszerű modellügynök személyes sztorijai sokakat érdekel, hiszen humorral, rendkívül szórakoztatóan tálalja történeteit. Az Instagram sztárja naponta bejelentkezik a követőinek, mesél, s fontos számára, hogy értéket közvetítsen. Nincs nap, hogy ne szólítaná meg közönségét – el is várják tőle. Nagyképűségről, önmagunk felvállalásáról, elitizmusról és a modell szakma változásáról is beszélgettünk.
Ganxsta: Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem
Ganxsta: Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem
Zana Zoltán, vagy ismertebb nevén Ganxsta „Döglégy” Zolee a péntek esti, Kartellel közös veszprémi koncertjük előtt adott egy igazán őszinte interjút a Vehírnek. Coelho-i magasságokba ugyan nem repültünk, de Zolee végig önazonos maradt, és kendőzetlenül beszélt a magánéletéről és karrierjéről egyaránt.
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
A Veszprémi Petőfi Színház VI. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja a 10. Színházi Olimpia együttműködésével várja látogatóit április 20-23. között. A Magyarországon megrendezendő olimpiához a Kabóca Bábszínház is erős programmal csatlakozik.
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Meghosszabbított jelentkezési határidővel várják a fiatal versenyzőket az idei nyár legjelentősebb tánceseményére, a veszprémi Hungarian Ballet Grand Prix-re. A 7-18 éves balettnövendékek klasszikus és kortárs balett-versenyszámokban, pre-competitive, junior és youth kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A verseny zsűrijének elnöke Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balettintézet igazgatója, a tagok pedig a hazai és nemzetközi táncélet elismert szakemberei. A szervezők a világ minden tájáról várják a versenyzőket, a legjobb teljesítményt nyújtó táncosok pedig a Junior Grand Prix és a Youth Grand Prix díjakat nyerhetik el.