Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

Rodríguez: egy eladott labda döntötte el a meccset

2023. január 29. 20:47 // Forrás: MTI
José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy vélekedett, csupán egy eladott labda döntötte el Egyiptom javára a hetedik helyért rendezett vasárnapi mérkőzést az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

"Az elején könnyű lövéseket rontottunk, ezzel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Ennek ellenére a srácok nem adták fel, a második félidőben is küzdöttünk tisztességgel, és elképesztő hajrában sikerült egyenlítenünk, pedig ez a kilencedik meccsünk volt sorozatban" - nyilatkozta a spanyol edző.

Kapcsolódó cikk
Kikapott Egyiptomtól, nyolcadik lett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól a vasárnapi, stockholmi helyosztón.

A magyarok az 54. percben még négygólos hátrányban voltak, de a rendes játékidő vége előtt tíz másodperccel egyenlítettek. Az első hosszabbítás nem hozott döntést, majd a második ráadás vége előtt négy másodperccel Ilic Zoran eladta a labdát támadásban, így az észak-afrikaiak 36-35-re győztek.

"Nagyszerűen küzdöttünk a legvégéig, mindent megtettünk, mert nagyon szerettünk volna győzelemmel hazatérni. Végül sajnos egy eladott labda döntötte el a mérkőzést, de a vereség ellenére nagyon büszke vagyok a srácokra" - szögezte le a szövetségi kapitány.

Hangsúlyozta, a szünetben semmit nem változtattak a taktikán, ugyanazt játszotték, mint az első félidőben, de a csapat jobban védekezett, jobban összpontosított, és többször kényszerítette hibázásra az ellenfelet.

Sipos Adrián (b), José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b2), Ligetvári Patrik (k), Ancsin Gábor (j2) és Hanusz Egon (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzésen - MTI/Kovács TamásSipos Adrián (b), José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b2), Ligetvári Patrik (k), Ancsin Gábor (j2) és Hanusz Egon (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzésen - MTI/Kovács Tamás

"Az egész tornát tekintve büszke vagyok a fiúkra. Csak a dánok elleni meccsen nem voltam elégedett a küzdőképességgel. Nyilván minden meccsen nyerni szeretnénk, ami nem sikerült mindig, de az olimpiai selejtezőn ott leszünk, ennek nagyon örülünk" - összegzett Rodríguez.

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás volt a céljuk - a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, ezzel a negyeddöntőbe jutottak, és biztosították részvételüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán. A szerdai negyeddöntőben 17 góllal kikaptak a címvédő Dániától, pénteken pedig Norvégiával szemben veszítettek nyolc találattal.

Rosta Miklós a vasárnapi meccs kapcsán úgy fogalmazott, minden erejüket és akaratukat kitették a pályára, hatalmasat küzdöttek az egész mérkőzésen.

"Extra volt, amit a második félidőben nyújtottunk, ennek köszönhetően vissza tudtunk jönni. Valahonnan volt még bennünk annyi erő, hogy a rendes játékidő végén egy 4-0-s sorozatot produkáltunk" - idézte fel a Szeged beállója.

Hozzátette, kalapot emel a csapat előtt, de nagyon sajnálják, hogy végül egy góllal alulmaradtak.

"Van bennünk csalódottság, de inkább így, egy góllal veszítsünk el egy helyosztót, mintha a szünet után a hatgólos különbség tovább nőtt volna" - magyarázta Rosta.

Ancsin Gábor úgy vélekedett, sok hibával játszottak, de a második félidőre, a küzdésre büszkék lehetnek.

"Sajnos a végén nem volt szerencsénk. Szerettünk volna győztesen zárni, ami nem sikerült, az olimpiai selejtezőig sok mindenben fejlődnünk kell" - közölte a Tatabánya jobbátlövője.    

Bánhidi Bence úgy nyilatkozott, az első félidőben is megvoltak a helyzeteik, de sokat hibáztak. A második játékrészben megmutatták igazi arcukat, összeállt a védekezésük és Székely Márton is többet védett, így vissza tudtak jönni a mérkőzésbe.

"Végül alulmaradtunk a második hosszabbításban, de a végsőkig küzdöttünk" - hangsúlyozta a szegediek másik beállója.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.