Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Kikapott Egyiptomtól, nyolcadik lett a magyar válogatott

2023. január 29. 17:37 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól a vasárnapi, stockholmi helyosztón.

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás volt a céljuk - a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, ezzel a negyeddöntőbe jutottak, és biztosították részvételüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán. A szerdai negyeddöntőben 17 góllal kikaptak a címvédő Dániától, pénteken pedig Norvégiával szemben veszítettek nyolc találattal.

Eredmény, a 7. helyért:
Egyiptom-Magyarország 36-35 (17-11, 28-28, 29-29, 31-31, 33-33) - kétszeri hosszabbítás után
Stockholm, v.: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
Magyarország: Székely - Lékai 7, Bodó 7, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin 5, Rodríguez 2, cserék: Bóka 3, Szita 3, Ilic 3, Hanusz, Rosta, Ligetvári 1
lövések/gólok: 58/36, 61/35
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/2
kiállítások: 6, illetve 12 perc

Az egyiptomi Ibráhim el-Mászri (b) és Mohab Abdel Hak (j), valamint Ligetvári Patrik a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzésen a stockholmi  Tele2 Arénában 2023. január 29-én. MTI/Kovács TamásAz egyiptomi Ibráhim el-Mászri (b) és Mohab Abdel Hak (j), valamint Ligetvári Patrik a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én. MTI/Kovács Tamás

A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Kovacsics Péter és Palasics Kristóf maradt ki.

Elhibázott támadásokkal kezdett a válogatott - amely ezúttal is rendre a belső posztokon próbálkozott -, ezt kihasználva az észak-afrikaiak négy perc alatt 4-0-ra elléptek. A némileg javuló védekezés ellenére sem sikerült csökkenteni a különbséget, mert nem változott a támadásban elkövetett hibák száma. A szakmai stáb előbb cserékkel, majd időkéréssel próbálkozott, de a magyar együttesnek az első félidőben csupán felvillanásai akadtak, ezért a szünetben 17-11-es hátrányban volt.    

A meccs kétharmadánál az egyiptomiak nyolc, a magyarok viszont már 16 rontott lövésnél tartottak, ez alapjaiban határozta meg a különbséget a csapatok között. Csakhamar 3-0-s sorozatot produkált a magyar együttes, ám az ellenfél egy időkérés után szintén hárommal válaszolt, ráadásul Bóka Bendegúz térdsérülés miatt kivált a játékból. A folytatásban is hullámzott a mérkőzés, ugyanis egy 5-1-es magyar gólsorozat következett (26-24), ám hat perccel a vége előtt úgy tűnt, eldőlt a hetedik hely kérdése, akkor ugyanis Egyiptom 28-24-es előnyben volt.    

Az egyiptomi Ahmed Mohamed (b) és Ali Mohamed (j), valamint Ancsin Gábor a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én. MTI/Kovács TamásAz egyiptomi Ahmed Mohamed (b) és Ali Mohamed (j), valamint Ancsin Gábor a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én. MTI/Kovács Tamás

A rendes játékidőből hátralévő percekben azonban az észak-afrikaiak nem találtak be, a rendkívül összeszedetté vált magyar válogatott viszont négyszer is, így hosszabbításra volt szükség. A magyarok a ráadás harmadik percében vezettek először az egész meccsen, ami hetven percnél is tovább tartott, az első hosszabbítás után ugyanis 31-31 volt az állás.    

A második ráadás utolsó fél percében megint az egyenlítésért kellett támadnia a magyar együttesnek, de egy eladott labda miatt ezúttal már nem járt sikerrel a csapat.    

Székely Márton 13 védéssel zárt, ahogyan a túloldalon Karim Hendavi is, Mohamed Ali pedig hét lövést hárított. Az egyiptomiak legeredményesebb játékosa Ali Zein volt 12 találattal.    

A két csapat 18. egymás elleni mérkőzésén 15 magyar siker mellett - a rendes játékidőben - ez volt a harmadik döntetlen.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.