2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Minőségi munka folyik Európa legkorszerűbb tornacsarnokában

A magyar női tornászválogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre heti rendszerességgel fogja segíteni a Veszprémi Torna Clubban (VTC) zajló munkát – tudtuk meg az egyesület elnökétől, Marosvölgyi Tamástól.

Több mint egy év eltelt már a pillanattól, amely örökre emlékezetes marad a tornát űző, kedvelő veszprémiek számára. 2021 novemberében hivatalosan is megnyitotta kapuit a tornacsarnok, amely azóta is európai szinten kiemelkedő sportlétesítménynek számít.

Mindig is összetartottunk, de amióta átköltöztünk ebbe a csodába, még erősebb közösséggé kovácsolódtunk. Minőségi helyen, minőségi munkát kaphatnak a gyermekek, a fejlődési lehetőségről nem is beszélve

– reagált megkeresésünkre Marosvölgyi Tamás, a VTC elnöke. A sportvezető elmondta, kilenc edző több mint kétszáz sportolóval dolgozik a kötelékükben.

Büszkeséggel tölt el, hogy nálunk mindenki otthonra találhat. A szülőkkel remek kapcsolatot ápolunk, az edzőink úgy bánnak a tanítványokkal, akár a saját gyermekeikkel. A babáknak való „totyogó tornától” az ovis csoporton át a válogatottak programjáig mindenkit ki tudunk szolgálni. Értük dolgozunk nap mint nap, a fejlődésük a legfontosabb számunkra.

Marosvölgyi szavait az elmúlt évben elért versenyeredmények is igazolják. A junior válogatott meghatározó tagja, Kutasi Hanna a Mariborban megrendezett nemzetközi versenyen csapatban bajnoki címet szerzett, Schreyer Virág a hazai II. osztály ifjúsági korosztályában bajnoki címnek örvendhetett, míg a gyermekek korcsoportjában Jurec Dóra harmadik lett összetettben.

Nagy öröm számunkra, hogy csapatversenyeket is sikerekkel vették a versenyzőink. Az I. korcsoport éves megmérettetésén az előkelő harmadik helyen zártunk, míg a serdülők hatodikak, az ifik ötödikek lettek. Utóbbiak eredménye vidéki egyesületként remek teljesítménynek számít

– mutatott rá az elnök, aki portálunknak elárulta, egyesületük komoly mérföldkőhöz érkezett.

A Magyar Torna Szövetség közbenjárásával immár a női magyar tornászválogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre is segíteni fogja az egyesületünkben zajló munkát. A szaktekintély mind az edzőinknek, mind a gyermekeknek támaszt nyújt majd hetente egy alkalommal. Hiszem, hogy a tapasztalatai által 2023-ban még magasabb szintre juthatunk el.

Megtudhattuk azt is, hogy VTC kiemelt versenyzői palettája szintén bővülni fog a közeljövőben: Kutasi Hanna mellett újabb válogatott sportoló érkezik a bakonyi megyeszékhelyre.

A válogatott Schermann Bianka, aki részt vett a 2019-es világbajnokságon és a 2019-es Európa-játékokon edzője, az Európa-bajnoki bronzérmes Böczögő Dorina társaságában érkezik Veszprémbe. Szeretettel várjuk őket, ott segítünk majd számukra, ahol csak tudunk! Hálával tartozom mind a szövetség, mind az önkormányzat részére is, hiszen a támogatásuk elengedhetetlen az egyesületünk műküdéséhez.

– hangsúlyozta Marosvölgyi Tamás.

Képek
Simon Dani
Domján Attila

További cikkek

Dicséretes teljesítmény a csapatbajnokság első fordulójában
Dicséretes teljesítmény a csapatbajnokság első fordulójában
A Veszprémi Torna Club versenyzői remek eredményt értek él a Budapesten rendezett szuper csapatbajnokság első fordulójában.
A válogatottban is bizonyíthat a veszprémi tornász
A válogatottban is bizonyíthat a veszprémi tornász
Edzéslesen című videósorozatunkban hétről hétre bemutatjuk, hogyan készülnek versenyeikre a veszprémi sportolók, egyesületek. Ezúttal a Veszprémi Torna Club vendégszeretetét élveztük, amelynek fiatal versenyzője, Kutasi Hanna hamarosan világversenyen is bizonyíthat majd.
Nagyszerűen szerepeltek a simonyisok a torna diákolimpián
Nagyszerűen szerepeltek a simonyisok a torna diákolimpián
Bajnoki címek mellett dobogós helyezéseket is elértek a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói az április elején Budapesten rendezett torna diákolimpiai országos fináléjában. A gyermekeket egyesületük, a Veszprémi Torna Club (VTC) készítette fel a megmérettetésre.
Sikeres évkezdés a veszprémi tornászoknál
Sikeres évkezdés a veszprémi tornászoknál
A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei remek teljesítményt nyújtottak a Budapesten rendezett országos csapatbajnokságon.
„Az új tornacsarnokban edzeni olyan, mint az álom” – VIDEÓ
„Az új tornacsarnokban edzeni olyan, mint az álom” – VIDEÓ
Nemrégiben hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely a város és a kormány támogatásával európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. Videóriportunkban a VTC vezetői, és a válogatott tornászuk is mesélt az új otthonukban szerzett örömteli pillanatokról.