Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Közeleg az EKF megnyitó – színes eseménypontok közül válogathatunk

2023. január 20. 4:00
Csütörtök délután az utolsó tisztázatlan kérdést is megválaszolták, ugyanis a Kunsztban részletesen ismertették a hétvégi megnyitó ünnepély programjait.

Elsőként Porga Gyula polgármester számolt be a szombati nap kiemelt eseményéről, a hivatalos megnyitóról. A Hangvillában zajló ünnepély zártkörű, a közönség a Duna Tv-ben élőben követheti, beszédet mond Novák Katalin köztársasági elnök. A szombati napon ezen túl természetesen egyfolytában zajlanak majd az események, PomPom Party, koncertek, Necc Party, fényfestés színesíti a napot.

Markovits Alíz, az EKF vezérigazgatója a vasárnapi napot ismertette, amikor is tovább pezseg az élet a programokban gazdag szombat után. Óvárosi piac lesz, noha hely szűkében nem az Óváros téren, hanem a Fortuna udvarban, tíz órától pedig két óránként ingyenes városnéző séta indul. Színházi előadásokból sem lesz hiány, a Pannon Várszínház Háy János, Én vagyok Én című darabját mutatja be, valamint a Forte Társulat állítja színpadra A Helység kalapácsát. A Veszprémi Petőfi Színházban a már jól ismert Ádámok és Évák Ünnepe lesz, a Kabóca Bábszínház a Csalimesékkel készül.

Navracsics Tibor is felszólalt, aki a vasárnapi nap egyik meghatározó eseményéről beszélt, méghozzá a Nyáry Krisztián és Bősze Ádám előadásáról. A nagy Himnusz sztorit az idén 200 éves Himnusz ihlette, közreműködik a Mendelssohn Kamarazenekar. Fontos információ, hogy a regisztráció ismét lehetséges erre az eseményre, hiszen a nagy érdeklődésre való tekintettel megnyitják a karzatot is.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Evidencia, amiért mégis minden nap tenni kell Evidencia, amiért mégis minden nap tenni kell Magától értetődő, hogy megünnepeljük a születésnapokat, az évfordulókat, a nagy életeseményeket – ünnepelni azonban mást is lehet. Például a barátságot. Így tett az Országos Lengyel Önkormányzat is szombaton, amikor a magyar–lengyel barátság és a lengyel függetlenség napja alkalmából szerveztek koncertet a Hangvillában. 2023. november 26. 9:58 I can buy myself flowers: szezonális virágbolttal gazdagodott Veszprém belvárosa I can buy myself flowers: szezonális virágbolttal gazdagodott Veszprém belvárosa A legtöbb nő szereti a virágokat, és ahogy Miley Cyrus énekli, magunknak is meg tudjuk venni őket, de azért még jobban örülünk neki, ha a párunk lep meg vele bennünket. Mindkét verzió lehetséges, ráadásul fenntartható módon: a belváros legújabb virágboltja, a Szezøn a környezettudatos szemlélet mentén nyitott meg pénteken. 2023. november 17. 20:26 Veszprém gyerekeknek címmel jelent meg új kötet kultúra Veszprém gyerekeknek címmel jelent meg új kötet Megjelent a Veszprém gyerekeknek, melynek egyik célja, hogy az olvasó fiatalokat, elsősorban a negyedik osztályosokat közelebb hozza a városhoz, s hogy Veszprém identitás képző legyen számukra. Csütörtök délután hivatalos keretek között adtak át példányokat helyi iskolák vezetőinek. A kötet két szerzője Tóth Eszter és Berta-Szénási Panna. 2023. november 17. 16:52 Nyílik a Gyárkert, lesz korcsolyapálya és év végi utcabál is Nyílik a Gyárkert, lesz korcsolyapálya és év végi utcabál is Másfél hónap van hátra Veszprém életének egyik legjelentősebb évéből, az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésének köszönhetően eddig háromezerkétszáz eseményen vehettünk részt 2023-ban. Izgalmas időszakot tudhat a város maga mögött, és szerencsére tartogat az év még meglepetéseket. 2023. november 15. 18:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.