2023. június 7.
//
Róbert névnap

Gyerekekkel fűzték tovább az EKF-et

Az utolsó fonalszálak befűzésénél tart a Kossuth utcán felállított string art installáció. Szerdán a Királynék földjén program csapatának a tagjai dolgoztak rajta, kiegészülve a Szent Margit Óvoda kisgyermekeivel. Az EKF logóját formázó alkotás a szervezők ígérete szerint szombatra teljesen elkészül, de ehhez még nemzetközi segítségre is szükség lesz.

A kezdetben furcsa küllemű installációt még október közepén állították fel a Kossuth utcán az EKF 100 napos visszaszámláló ünnepségének keretében. Az utca embere már akkor észrevehette, hogy a fém váz közepén alig észrevehetően az EKF jól ismert, szikrát ábrázoló logója jelenik meg.

Aztán, ahogy telt az idő, egyre több színes fonal jelent meg az alkotásban, szó szerint napról napra rajzolódott ki, hogy milyen is lesz a végleges alkotás, ezzel együtt az EKF logója is kezdett testet ölteni a térben.

Mindez az Európa Kulturális Főváros program kreatív csapatának az ötlete volt, akik partnerükkel megálmodták ezt a köztéri alkotást, ami valóban a közösség összefogásával készült el több, mint három hónap alatt.

A közösségnek pedig kulcsszerepe volt az alkotás születésében, ugyanis a 100 nap alatt több, mint 50 veszprémi csapat dolgozott az installáción, ők fűzték, csomózták a szálakat, hogy kirajzolódjon a végleges formája. Ezek a csapatok olyan helyi civilekből és intézményekből érkeztek, akik mindannyian valamilyen formában részesei a nagy EKF programnak, saját projektet valósítanak meg, vagy részt vesznek egy-egy kulturális attrakcióban.

Ilyen volt szerda délelőtt a Királynék földjén program csapata is – róluk itt írtunk bővebben – akik kiegészülve a Szent Margit Óvoda kisgyermekeivel, valamint a Veszprémi Petőfi Színház színművészeivel befűzték az utolsó előtti szálakat is az alkotásba.

A teljes installációhoz körülbelül 500 méternyi fonalat használtak fel, a szervezők érdeklődésünkre elmondták, hogy szombatig az utolsó szál is a helyére kerül, ebben pedig a litván Daumantas Lukosiunas zenekar tagjai fognak segíteni, akik szintén az EKF nyitórendezvényére érkeztek Veszprémbe.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek