Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
2°C
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
2°C

Gyerekek készítettek karácsonyi ajándékot az állatkert lakóinak

2022. december 15. 11:14
A veszprémi állatkert lakói közül két majomcsapat is megkapta a karácsonyi ajándékát, ünnepi csomagolással befedve, meglepetésként a kifutójukon. Mikulás és Jézuska helyett viszont helyi óvodások állították össze és adták át ezeket a csomagokat szerdán délelőtt.

Már egy évtizede hagyomány a veszprémi állatkertben, hogy advent idején helyi óvodásokat hívnak, hogy az ő segítségükkel ajándékozzanak meg néhány közkedvelt állatkerti lakót ízletes falatokkal. Idén a Ringató Óvodából érkeztek gyerekek a gyűrűsfarkú makik és a zászlósfarkú kolobuszok házába, ahol a majmok már a program elejétől érdeklődve figyelték az üvegfalon túl zajló eseményeket.

Az állatkert ezzel az akciójával nem titkoltan szeretné megismertetni a legkisebbekkel a gondos állattartás rejtelmeit és bevezetni őket az állatkert mindennapjaiba. Ezért, a vadaspark dolgozói már előre összekészítették azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amiket leginkább szeretnek ezek a majmok, a kisgyerekek aztán dobozokba rendezve, majd ezeket karácsonyi csomagolópapírba burkolva készítették el a végleges ajándékokat.

Török László, az állatkert igazgatója portálunknak elárulta, a tapasztalatok szerint a banánnak örülnek legjobban ezek az egzotikus állatok, de mellette almával salátával is készültek.

A Ringató Óvodában egyébként kiemelten nagy figyelmet szentelnek az állatvédelem témájának, erről Csik Éva, óvónő beszélt portálunknak, aki hozzátette, az óvodában is javában készülnek a karácsonyra, de az állatkerti látogatást különösen nagy örömmel várták a gyerekek.

Az ajándékcsomagok elkészítése után az állatkert gondozóival közösen vitték be a majmok kifutójára a dobozokat a gyerekek, ahol aztán pár perc múlva már a makik és a kolobuszok bontogatták azokat.

Az igazgatótól megtudtuk, az ünnepek alatt ugyanúgy nyitva lesz az állatkert, ráadásul kiemelt kedvezmények mellett lehet majd látogatni, az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően pedig a legtöbb állatházban a hideg ellenére is meg lehet tekinteni a különböző földrészek egzotikus állatait.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. ma 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. ma 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. ma 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. tegnap 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.