2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Gyerekek készítettek karácsonyi ajándékot az állatkert lakóinak

A veszprémi állatkert lakói közül két majomcsapat is megkapta a karácsonyi ajándékát, ünnepi csomagolással befedve, meglepetésként a kifutójukon. Mikulás és Jézuska helyett viszont helyi óvodások állították össze és adták át ezeket a csomagokat szerdán délelőtt.

Már egy évtizede hagyomány a veszprémi állatkertben, hogy advent idején helyi óvodásokat hívnak, hogy az ő segítségükkel ajándékozzanak meg néhány közkedvelt állatkerti lakót ízletes falatokkal. Idén a Ringató Óvodából érkeztek gyerekek a gyűrűsfarkú makik és a zászlósfarkú kolobuszok házába, ahol a majmok már a program elejétől érdeklődve figyelték az üvegfalon túl zajló eseményeket.

Az állatkert ezzel az akciójával nem titkoltan szeretné megismertetni a legkisebbekkel a gondos állattartás rejtelmeit és bevezetni őket az állatkert mindennapjaiba. Ezért, a vadaspark dolgozói már előre összekészítették azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amiket leginkább szeretnek ezek a majmok, a kisgyerekek aztán dobozokba rendezve, majd ezeket karácsonyi csomagolópapírba burkolva készítették el a végleges ajándékokat.

Török László, az állatkert igazgatója portálunknak elárulta, a tapasztalatok szerint a banánnak örülnek legjobban ezek az egzotikus állatok, de mellette almával salátával is készültek.

A Ringató Óvodában egyébként kiemelten nagy figyelmet szentelnek az állatvédelem témájának, erről Csik Éva, óvónő beszélt portálunknak, aki hozzátette, az óvodában is javában készülnek a karácsonyra, de az állatkerti látogatást különösen nagy örömmel várták a gyerekek.

Az ajándékcsomagok elkészítése után az állatkert gondozóival közösen vitték be a majmok kifutójára a dobozokat a gyerekek, ahol aztán pár perc múlva már a makik és a kolobuszok bontogatták azokat.

Az igazgatótól megtudtuk, az ünnepek alatt ugyanúgy nyitva lesz az állatkert, ráadásul kiemelt kedvezmények mellett lehet majd látogatni, az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően pedig a legtöbb állatházban a hideg ellenére is meg lehet tekinteni a különböző földrészek egzotikus állatait.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.