Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Gyerekek készítettek karácsonyi ajándékot az állatkert lakóinak

2022. december 15. 11:14
A veszprémi állatkert lakói közül két majomcsapat is megkapta a karácsonyi ajándékát, ünnepi csomagolással befedve, meglepetésként a kifutójukon. Mikulás és Jézuska helyett viszont helyi óvodások állították össze és adták át ezeket a csomagokat szerdán délelőtt.

Már egy évtizede hagyomány a veszprémi állatkertben, hogy advent idején helyi óvodásokat hívnak, hogy az ő segítségükkel ajándékozzanak meg néhány közkedvelt állatkerti lakót ízletes falatokkal. Idén a Ringató Óvodából érkeztek gyerekek a gyűrűsfarkú makik és a zászlósfarkú kolobuszok házába, ahol a majmok már a program elejétől érdeklődve figyelték az üvegfalon túl zajló eseményeket.

Az állatkert ezzel az akciójával nem titkoltan szeretné megismertetni a legkisebbekkel a gondos állattartás rejtelmeit és bevezetni őket az állatkert mindennapjaiba. Ezért, a vadaspark dolgozói már előre összekészítették azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amiket leginkább szeretnek ezek a majmok, a kisgyerekek aztán dobozokba rendezve, majd ezeket karácsonyi csomagolópapírba burkolva készítették el a végleges ajándékokat.

Török László, az állatkert igazgatója portálunknak elárulta, a tapasztalatok szerint a banánnak örülnek legjobban ezek az egzotikus állatok, de mellette almával salátával is készültek.

A Ringató Óvodában egyébként kiemelten nagy figyelmet szentelnek az állatvédelem témájának, erről Csik Éva, óvónő beszélt portálunknak, aki hozzátette, az óvodában is javában készülnek a karácsonyra, de az állatkerti látogatást különösen nagy örömmel várták a gyerekek.

Az ajándékcsomagok elkészítése után az állatkert gondozóival közösen vitték be a majmok kifutójára a dobozokat a gyerekek, ahol aztán pár perc múlva már a makik és a kolobuszok bontogatták azokat.

Az igazgatótól megtudtuk, az ünnepek alatt ugyanúgy nyitva lesz az állatkert, ráadásul kiemelt kedvezmények mellett lehet majd látogatni, az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően pedig a legtöbb állatházban a hideg ellenére is meg lehet tekinteni a különböző földrészek egzotikus állatait.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   2024. július 14. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.