Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Véget ért az első évad, de jövőre folytatódik a Veszprém-Balaton Calling podcast

2023. január 10. 22:51
Decemberben a 11. adással lezárult a Veszprém-Balaton Calling podcast első évada. A környék rejtett értékeinek bemutatását megcélzó online műsorsorozat szerkesztői azt ígérik, 2023-ban még több műsorral és sokkal interaktívabb módon folytatják.

2022 tavaszán indult el a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program támogatásával a Veszprém-Balaton Calling podcast műsora. A szerkesztők, élükön két helyi lokálpatrióta műsorvezetővel, Szekeres Dáviddal és Raffai Csillával összesen 11 adáson keresztül láttak vendégül olyan Veszprémben, vagy a környéken élő személyeket, akik valamilyen kulturális értékkel bíró tevékenységet folytatnak, ám ezek nem tartoznak a mainstream attrakciók közé, némely esetben még a helyben élők, de főleg a turistáknak előtt ez idáig rejtve maradtak. A podcast adásaiban az ő megoldásaikat mutatták be a teljes Bakony-Balaton régióból, azaz az EKF program célterületéről.

Így került terítékre például a halimbai gyógynövénykert, az ajkai bányamúzeum, az alsóörsi vöröskő, vagy éppen a tési szélmalmok.

A podcast 2022-vel azonban nem ért véget, ugyancsak az EKF program támogatásával 2023-ban is folytatódik, amikor is a szerkesztők azt ígérték, hogy azon kívül, hogy továbbra is keresik és megmutatják a térség rejtett értékeit, a közönséget is szeretnék majd bevonni a műsor szerkesztésébe, valamint nyilvános felvételt is terveznek az ünnepi év folyamán.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.