2023. március 30.
//
Zalán névnap

Emlékdiplomákat vehetettek át jubiláló pedagógusok

Az ötven, hatvan, hatvanöt és hetven éve végzett pedagógusok kedd délelőtt a Városházán vehették át arany, gyémánt, vas és rubin díszokleveleiket.

Brányi Mária alpolgármester üdvözölte az emlékdiplomával kitüntetett pedagógusokat, és egyben megköszönte munkájukat, hogy generációkat neveltek fel és tanítottak meg a jóra, a szépre, az igazra. Hálával tartozunk nekik, akik gondoskodtak a gyerekek lelki, testi és szellemi fejlődéséről – fogalmazott az alpolgármester.

Az emlékdiplomákat Brányi Mária és Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő adták át a jubiláló pedagógusoknak.

Arany díszoklevelet vehetett át az ötven éve oklevelet szerzett Botos Zsuzsanna, Cseresznyés Béláné, Ellmann László Jánosné, Fogarasi Istvánné, Imre Frigyesné, Inotai Gyuláné, Kozma Istvánné, Szelényi Géza, Szelényi Gézáné, Varga Sándorné és Vörös Lászlóné. 
A hatvan éve oklevelet szerzett pedagógusok gyémánt diplomát vehettek át, így Pákh László Ferencné (távollétében fia vette át az elismerést) és Tóth József Györgyné. A hatvanöt éve oklevelet szerzett Csaby József Csaba és Dongó Elemér vas díszoklevelet vehettek át. 
Rubin díszoklevelet kapott Horváth Tivadarné, aki hetven éve szerezte meg oklevelét. 

Az ünnepségen közreműködött a Táltos Alapfokú Művészeti Iskola dózsás néptánccsoportja és a Kis-Bakony táncegyüttes. A közönség felcsíki táncokat láthatott, amelyeket Vargáné Földházi Ildikó és Varga István tanítottak be a diákoknak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

További cikkek

Átadták a Pro Urbe érdemérmeket
Átadták a Pro Urbe érdemérmeket
A Veszprém városért – Pro Urbe emlékérmet azoknak ítélik oda, akik kiemelkedő, eredményes munkájukkal beírják nevüket a város történelmének térképére. A csütörtök délutáni, ünnepélyes átadónak helyszínéül a Városháza szolgált.
Minősített könyvtár lett az Eötvös Károly Megyei Könyvtár
Minősített könyvtár lett az Eötvös Károly Megyei Könyvtár
A Minősített Könyvtár-címet ünnepélyes keretek közt adták át január 21-én az Országos Széchényi Könyvtárban.
Brusznyai örökségét viszik tovább
Brusznyai örökségét viszik tovább
Emlékhangversenyt szerveztek Brusznyai Árpád, 1956-os veszprémi tanár és a forradalom mártírjának emlékére szombat este a Pannon Egyetem aulájában. Az ünnepi eseményen adták át az idei Brusznyai-díjakat is, a hangversenyen pedig a Mendelssohn Kamarazenekar mellett fellépett a helyi általános és középiskolai kórusokból, valamint veszprémi énekkarokból álló Brusznyai oratóriumkórus is.
Németh Zoltán kapta idén a kádártai Dévai Bíró Mátyás- díjat
Németh Zoltán kapta idén a kádártai Dévai Bíró Mátyás- díjat
A díjátadót szombaton tartották a Kádártai vigasságok rendezvény keretében.
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóit díjazták Semmelweis-nap alkalmából.