Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C

Könnyek között búcsúztak az ország karácsonyfájától

2022. november 27. 20:39
A közel húsz méter magas, nyolctonnás ezüstfenyő egy idős házaspár családi házának kertjét díszítette több mint negyven esztendőn keresztül.

Közel fél évszázad eltelt már, mióta egy apci házaspár elültetett egy csemetét a kertjük udvarán. A kis ezüstfenyő meghálálta a törődést: akkorára nőtt, hogy a naptári évben az ország karácsonyfájaként pompázhat a budapesti Kossuth téren.

Cseh Mihályné a Tények megkeresésére elmondta, természetesen a szívükhöz nőtt a fa, hiányozni fog számukra, de az elmúlt időszakban már többször is aggódtak, hogy egy esetleges vihar kidöntheti. Ezért végül a felajánlás mellett döntöttek.

Férje, Mihály könnyek között nyilatkozott a csatornának. Úgy nyilatkozott, nagy öröm számára, hogy a döntéshozók teljesítették a kívánságát: a fenyőjük így méltó helyre kerülhetett, sokan megcsodálhatják.

Az ezüstfenyő a katasztrófavédelem, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezett meg az elmúlt héten a Kossuth térre, amelyet vízkereszt napjáig, január 6-ig díszíthet majd.

Az ország karácsonyfája - Forrás: Szentkirályi Alexandra / FacebookAz ország karácsonyfája - Forrás: Szentkirályi Alexandra / Facebook

A lebontását követően a faanyagot tüzelőként hasznosítják, amelyet a rászorulóknak ajándékoznak.

Az elmúlt évben Veszprém megyéből, Nemesvámosról érkezett az ország karácsonyfája a Parlament elé.

Kapcsolódó cikk
Nemesvámosi fenyőfa lesz idén az ország karácsonyfája
A körülbelül 18 méter magas fa egy nemesvámosi család udvarában állt eddig, akik személyesen ajánlották fel a Parlamentnek, hogy idén díszítse ez a fenyőfa a Kossuth-teret. A fenyőfát vasárnap vágták ki és szállították a fővárosba.
Simon Dani
további cikkek
Harminchárom szál gerbera Meli Harminchárom szál gerbera Novella a 6-os buszról. 2024. június 10. 22:32 A civil szervezetek szoknyájának esete a politikai kampányban A civil szervezetek szoknyájának esete a politikai kampányban Sok családban van egy olyan távoli rokon, akivel bár tagadhatatlan a vérségi kapocs, mégis annyira kellemetlen a jelenléte, hogy dugdosni kell az esküvőkön, vagy minél távolabb ültetni az asztalfőtől a családi összejöveteleken. Valami ilyesmi érzése van az embernek akkor is, amikor az ellenzéki politikusok választási plakátjai jönnek szembe az utcákon. A pártlogók ugyan kötelező jelleggel szerepelnek rajtuk, de távolról mintha csak elmosódott légypiszkok lennének, helyette a manapság oly divatos „civil” formációt hirdetik. De vajon honnan ered a civilség vélt ereje a politikában és miért jó elbújni a szoknyájuk mögé? Véleménycikk a kampányplakátok vizuális csiklandozásáról. 2024. május 27. 16:41 ,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Dóri ,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Marketing szempontból a legjobb fogás az élő szövet reklámtábla-ipar, amikor az ész és a tehetség nem kell, hogy párosuljon se egymással, se semmi egyébbel.   2024. május 19. 22:05 Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Rendkívül furcsa, provokatív kérdést tett fel hét nőnek nemrégiben egy népszerű, külföldi tiktoker. A kérdés így szólt: inkább egy medvével, avagy sokkal inkább egy idegen férfival találkoznának egy elhagyatott erdőben? 2024. május 12. 21:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.