Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Könnyek között búcsúztak az ország karácsonyfájától

2022. november 27. 20:39
A közel húsz méter magas, nyolctonnás ezüstfenyő egy idős házaspár családi házának kertjét díszítette több mint negyven esztendőn keresztül.

Közel fél évszázad eltelt már, mióta egy apci házaspár elültetett egy csemetét a kertjük udvarán. A kis ezüstfenyő meghálálta a törődést: akkorára nőtt, hogy a naptári évben az ország karácsonyfájaként pompázhat a budapesti Kossuth téren.

Cseh Mihályné a Tények megkeresésére elmondta, természetesen a szívükhöz nőtt a fa, hiányozni fog számukra, de az elmúlt időszakban már többször is aggódtak, hogy egy esetleges vihar kidöntheti. Ezért végül a felajánlás mellett döntöttek.

Férje, Mihály könnyek között nyilatkozott a csatornának. Úgy nyilatkozott, nagy öröm számára, hogy a döntéshozók teljesítették a kívánságát: a fenyőjük így méltó helyre kerülhetett, sokan megcsodálhatják.

Az ezüstfenyő a katasztrófavédelem, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezett meg az elmúlt héten a Kossuth térre, amelyet vízkereszt napjáig, január 6-ig díszíthet majd.

Az ország karácsonyfája - Forrás: Szentkirályi Alexandra / FacebookAz ország karácsonyfája - Forrás: Szentkirályi Alexandra / Facebook

A lebontását követően a faanyagot tüzelőként hasznosítják, amelyet a rászorulóknak ajándékoznak.

Az elmúlt évben Veszprém megyéből, Nemesvámosról érkezett az ország karácsonyfája a Parlament elé.

Kapcsolódó cikk
Nemesvámosi fenyőfa lesz idén az ország karácsonyfája
A körülbelül 18 méter magas fa egy nemesvámosi család udvarában állt eddig, akik személyesen ajánlották fel a Parlamentnek, hogy idén díszítse ez a fenyőfa a Kossuth-teret. A fenyőfát vasárnap vágták ki és szállították a fővárosba.
Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.