Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

A Magyar Labdarúgás Napját ünnepelték a Puskás Arénánál

2022. november 25. 18:23 // Forrás: MTI
A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából korábbi válogatott játékosok elhelyezték az emlékezés koszorúit a magyar szövetség (MLSZ) centenáriumi emlékművénél, a Puskás Aréna mellett.

Az MLSZ a honlapján közölt hírben emlékeztetett: a centenáriumi emlékművet, Mihály Gábor szobrászművész alkotását 2001-ben, a szövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából adták át az akkori Népstadionnál, az pedig immár több évtizedes hagyomány, hogy az 1953-as londoni 6:3-as siker évfordulóján korábbi válogatottak gyűlnek össze.

Az emlékműnél tartott pénteki megemlékezésen a hajdani legendás játékosok mellett a jelenlegi válogatottat képviselte Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia védője, illetve Laczkó Zsolt, a nemzeti együttes másodedzője.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

Ünnepi beszédében Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke kiemelte: fantasztikus dolog, hogy teljesen megújult környezetben, az új Puskás Aréna területén emlékezhetnek meg mindazokról, akik a magyar futball 1901 óta íródó válogatott történelmében magukra ölthették a címeres mezt. Külön kiemelte, hogy az új emlékfalon nemcsak a férfi, hanem az első hivatalos mérkőzés óta a válogatottban pályára lépett összes női labdarúgó neve is szerepel.

A helyszínen megjelent mintegy félszáz labdarúgó, köztük a korelnök, Bödör László megkoszorúzta az emlékművet, majd közösen elénekelték a Himnuszt és a Szózatot.

Az ünnepségen megjelent Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is, aki köszöntötte az esemény résztvevőit, és beszédében visszatekintett a sikerekben gazdag idei esztendőre.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.