2023. január 30.
//
Martina névnap

Megújult Veszprém, a királynék városának turisztikai kiadványa, az Útitárs

2022. november 16. 10:49

Veszprém jelentős kulturális vonzereje, a város történelmi örökségének gazdagsága, továbbá a 2023-as évre elnyert Európa Kulturális Fővárosa cím már feltette „a királynék városát” az egyedi európai desztinációk térképére. Az Európa Kulturális Fővárosa projekt okán megnövekedő külföldi és belföldi vendégforgalomra való felkészülés, a minőségi vendégkiszolgálás kapcsán a turisztikai fejlesztések kommunikációjának egyik leghatékonyabb módja a saját készítésű kiadványok készítése és terjesztése. Ehhez igazodva készült el Veszprém, a királynék városának megújult turisztikai kiadványa, az Útitárs.

Az Útitárs Veszprém város turisztikai attrakcióit hivatott bemutatni. A brosúra - a város épített örökségén, műemlék épületeinek rövid bemutatásán túl - bepillantást enged a város pezsgő kulturális életébe, kiemelt fesztiváljaiba és gasztronómiai kínálatába. 

A desztinációs kiadvány megalkotásánál a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. szakemberei fontosnak tartották, hogy a tavalyi évben megújult városi turisztikai honlaphoz, a veszpreminfo.hu-hoz stílusában, megjelenésében illeszkedő kiadvány készüljön. A megújult kiadvány magyar nyelven már elérhető a Tourinform Veszprém irodában, és e-kiadványként a város hivatalos turisztikai portálján, a veszpreminfo.hu oldalon. Az Útitárs német és angol nyelven is hamarosan megjelenik a Tourinform Veszprém iroda polcain. 
 

vehir.hu

További cikkek

Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Mintegy 3,5 milliárd forintból megvalósult vízi turisztikai fejlesztéseket adtak át Füreden
Mintegy 3,5 milliárd forintból megvalósult vízi turisztikai fejlesztéseket adtak át Füreden
Átadták a mintegy 3,5 milliárd forintból megvalósult vízi turisztikai létesítményt, a Kékszalag PORT-ot Balatonfüreden kedden.
Veszprém is indul az Európa legjobb úti célját kereső közönségszavazáson
Veszprém is indul az Európa legjobb úti célját kereső közönségszavazáson
Január 20-án megnyílik a közönségszavazás a European Best Destinations szervezet weboldalán Európa legjobb úti céljára – közölte a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.
Eltűnt Gombóc Artúr szobra Tihanyból
Eltűnt Gombóc Artúr szobra Tihanyból
Eltűnt Kodolko Mihály Gombóc Artúrt ábrázoló alkotása a tihanyi várfalról.
Az idegenvezetőnek élménnyé kell tennie az utazást
Az idegenvezetőnek élménnyé kell tennie az utazást
Lényegében a véletlen vitte a pályára, s bár az idegenvezetés mondhatni csak hobbi volt az életében, ötven éves munkássága alatt több meglehetősen illusztris társaságot is körbekalauzolt itthon és a nagyvilágban. Mesélt a Balatonról diplomatáknak és katonáknak, Colin Powellnek, az amerikai fegyveres erők egykori vezérkari főnökének, vitt csoportokat külföldre, emellett húsz éve a Tourinform iroda megbízásából mutatja meg Veszprémet az idelátogatóknak. Czibókné Pszota Ágnessel fél évszázados jubileuma kapcsán beszélgettünk.