2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Fiatalok bevonásával újítják meg az ifjúsági koncepciót

2022. november 15. 4:00
A város 52 578 euró vissza nem térítendő támogatáshoz jutott európai uniós forrásból – az összeget a közelmúltban indult, ReYouth című projektre fordítják, amelyben összekötik a fiatalokat a döntéshozókkal és bevonják őket az önkormányzat ifjúsági koncepciójának megújításába.

A koncepció megújítása egy kérdőíves kutatással kezdődött, majd a felmérés eredményeire építve kedden egy az Expresszóban megrendezett találkozón indították el a közös gondolkodást a fiatalokkal.

A programot teljes mértékben fiatalok valósították meg a Lélektér Alapítvány közreműködésével, melynek része volt a Re-Youth projekt bemutatása és az Erasmus+ adta lehetőségek ismertetése. Emellett world café módszerrel dolgoztak fel témaköröket, biztosítva ezzel a kötetlen beszélgetést a döntéshozók és a résztvevők között. A world café programelem keretében öt asztal mellett foglaltak helyet a megjelentek, minden asztalnál részt vett egy az ifjúságügy területén munkálkodó szakember és a projektirányító csapat részéről két fiatal. Az irányított beszélgetés az alábbi témákat járta körül: szabadidő, életmód, közösségi terek és szolgáltatások, környezetvédelem és jövőkép.

Az esemény célja az volt, hogy fiatalokat toborozzon az elkövetkezendő hónapokban megvalósuló, a koncepció megújítását szolgáló workshopokra, és aktív párbeszéd alakuljon ki az ifjúság és a városvezetés között.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Egyszerre elegáns és fiatalos – elindult a MusiColours ifjúsági zenei fesztivál
Egyszerre elegáns és fiatalos – elindult a MusiColours ifjúsági zenei fesztivál
Tizenhárom országból közel ezer fiatal érkezett Veszprémbe, hogy bekapcsolódjanak a MusiColours Európai Ifjúsági Zenei Fesztivál programjaiba. A fellépőkkel már vasárnap délután lehetett találkozni a város különböző színpadjain, a hivatalos megnyitót viszont csak este tartották az ActiCity-ben. Itt nem csupán a környezet és az új épület miatt elegáns, emelkedett a hangulat, a gyerekek és fiatalok bemutatták, hogy a zene iránti alázat és profizmus nem feltétlen az életkor függvénye.
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Vonatfütty helyett hegedűszó a menetrend szerinti járaton
Vonatfütty helyett hegedűszó a menetrend szerinti járaton
A vasárnap induló Musicolours zenei fesztivál előfutáraként szombat délelőtt egy különleges vonat indult el Zircről Veszprém felé. Habár a MÁV menetrend szerinti szerelvényéről volt szó, mégis egy svájci fiatal kvartettnek köszönhetően a vonat zakatolása helyett a vonósok dallamai adták az utazás ütemét.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.