Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fiatalok bevonásával újítják meg az ifjúsági koncepciót

2022. november 15. 4:00
A város 52 578 euró vissza nem térítendő támogatáshoz jutott európai uniós forrásból – az összeget a közelmúltban indult, ReYouth című projektre fordítják, amelyben összekötik a fiatalokat a döntéshozókkal és bevonják őket az önkormányzat ifjúsági koncepciójának megújításába.

A koncepció megújítása egy kérdőíves kutatással kezdődött, majd a felmérés eredményeire építve kedden egy az Expresszóban megrendezett találkozón indították el a közös gondolkodást a fiatalokkal.

A programot teljes mértékben fiatalok valósították meg a Lélektér Alapítvány közreműködésével, melynek része volt a Re-Youth projekt bemutatása és az Erasmus+ adta lehetőségek ismertetése. Emellett world café módszerrel dolgoztak fel témaköröket, biztosítva ezzel a kötetlen beszélgetést a döntéshozók és a résztvevők között. A world café programelem keretében öt asztal mellett foglaltak helyet a megjelentek, minden asztalnál részt vett egy az ifjúságügy területén munkálkodó szakember és a projektirányító csapat részéről két fiatal. Az irányított beszélgetés az alábbi témákat járta körül: szabadidő, életmód, közösségi terek és szolgáltatások, környezetvédelem és jövőkép.

Az esemény célja az volt, hogy fiatalokat toborozzon az elkövetkezendő hónapokban megvalósuló, a koncepció megújítását szolgáló workshopokra, és aktív párbeszéd alakuljon ki az ifjúság és a városvezetés között.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund, a Híd a Városért ellenzéki tömörülés két tagja azonnali válaszokat vár a Csolnoky Ferenc Kórház működésével kapcsolatban, a polgármestertől pedig azt kérik, habár nem az ő hatáskörébe tartozik a megyei kórház, intézkedjen a helyzet normalizálásáért. ma 13:53 Ülésezett a Veszprém Városi Idősügyi Tanács Ülésezett a Veszprém Városi Idősügyi Tanács A veszprémi idősügyi tanács évente kétszer ülésezik, a csütörtöki találkozón a nyugdíjasokat érintő költségvetési támogatásokról esett szó.   ma 14:47 Együtt a babákért - pelenkatámogatás a rászoruló családoknak Együtt a babákért - pelenkatámogatás a rászoruló családoknak A Veszprémi Főegyházmegyei Katolikus Karitász immár 14. alkalommal hirdeti meg az Együtt a babákért elnevezésű programját. ma 12:00 Veszprém úttörő a fenntarthatóságban és az e-mobilitásban Veszprém úttörő a fenntarthatóságban és az e-mobilitásban Veszprémbe érkezett a Zöld Életre Valók névre keresztelt komplex e-mobilitási roadshow, aminek korosztályokat átívelő programjaival a hétvégén a Rally Hungary ideje alatt számos ponton lehet majd találkozni. Csütörtökön viszont először egy szakmai workshopon járták körbe, hogy milyen lehetőségek vannak az e-mobilitásban és hol tart Veszprém országos szinten ezen törekvéseiben. ma 14:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.