2023. január 28.
//
Károly, névnap

Fiatalok bevonásával újítják meg az ifjúsági koncepciót

2022. november 15. 4:00
A város 52 578 euró vissza nem térítendő támogatáshoz jutott európai uniós forrásból – az összeget a közelmúltban indult, ReYouth című projektre fordítják, amelyben összekötik a fiatalokat a döntéshozókkal és bevonják őket az önkormányzat ifjúsági koncepciójának megújításába.

A koncepció megújítása egy kérdőíves kutatással kezdődött, majd a felmérés eredményeire építve kedden egy az Expresszóban megrendezett találkozón indították el a közös gondolkodást a fiatalokkal.

A programot teljes mértékben fiatalok valósították meg a Lélektér Alapítvány közreműködésével, melynek része volt a Re-Youth projekt bemutatása és az Erasmus+ adta lehetőségek ismertetése. Emellett world café módszerrel dolgoztak fel témaköröket, biztosítva ezzel a kötetlen beszélgetést a döntéshozók és a résztvevők között. A world café programelem keretében öt asztal mellett foglaltak helyet a megjelentek, minden asztalnál részt vett egy az ifjúságügy területén munkálkodó szakember és a projektirányító csapat részéről két fiatal. Az irányított beszélgetés az alábbi témákat járta körül: szabadidő, életmód, közösségi terek és szolgáltatások, környezetvédelem és jövőkép.

Az esemény célja az volt, hogy fiatalokat toborozzon az elkövetkezendő hónapokban megvalósuló, a koncepció megújítását szolgáló workshopokra, és aktív párbeszéd alakuljon ki az ifjúság és a városvezetés között.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.