Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

És te mit viszel magaddal? - összművészeti pályázat fiataloknak

2022. november 4. 9:20
A Veszprémi Középiskolai Kollégium és a Kollégium Alapítvány a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával művészeti pályázatot hirdet az alábbi kategóriákban: irodalom, zeneművészet, képzőművészet, iparművészet, fotóművészet. A pályaművek inspirációs alapját a Bakony és Balaton értékei, az EKF régióban megélt élmények dokumentálása, feldolgozása adhatja.

A PÁLYÁZAT CÉLJA

Jelen pályázat lehetőséget teremt alkotók és előadók számára, hogy a művészet nyelvén fejezzék ki gondolataikat, megörökítsék élményeiket, megosszák emlékeiket, érzéseiket, s lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra. Veszprém alternatívái – alternatív Veszprém képek szülessenek, ezzel gazdagítva az Európa Kulturális Főváros programját.

A legkiemelkedőbb előadók meghívást kapnak a 2022 decemberében megrendezésre kerülő ’Teret a tehetségnek’ Gálára, s az alkotók művei kiállításra kerülnek a Tehetség tárlaton.

A szervezők arra szeretnének ösztönözni minden fiatalt, hogy ha van rejtett tehetségük, akkor legyen ez az alkalom, ahol megmutatják magukat.

A művészeti zsűri a kiemelkedő előadókat és alkotásokat díjjal jutalmazza. A felkészítő tanárok, mesterek ünnepélyes állófogadásra kapnak meghívást .

Jelentkezést követően - a kiválasztott előadók - konzultációra kapnak lehetőséget a művészeti mentorokkal.

PÁLYÁZATI TUDNIVALÓK

Jelentkezés a www.vkkalapitvany.hu honlapon, az űrlap kitöltésével, a kategória pontos megjelölésével lehetséges. Az elküldés gombbal kell érvényesíteni a jelentkezést.

A beküldés után 3 munkanapon belül a megadott e-mail címre értesítést küld a szervező a jelentkezés érvényességéről.

IRODALOM

Dobj be egy slamet! - címmel, kötetlen témában várjuk az írásokat és előadásokat.

  • A pályázatra életkortól függetlenül bárki nevezhet.
  • A pályázó nem pályázhat már megjelent írással. (Minden internetes megjelenés is publikációnak számít.)
  • Minden pályázó saját művel jelentkezhet, amelynek megengedett hossza előadva nem haladhatja meg a 3 percet.
  • A pályázatokat gépelt formában kérjük eljuttatni a palyazat@vkkalapitvany.hu címre.

Jelentkezési határidő: 2022. november 7.

Beküldési határidő: 2022.november 12.

A beküldött munkák meghallgatására a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban kerül sor, ahová a szakmai mentorok által legjobbnak ítélt művek írói kapnak meghívást. Az ünnepélyes ’Teret a tehetségnek’ Gála alkalmával kerülnek felolvasásra a díjazott művek.

ZENEMŰVÉSZET

Egy lehetőség, hogy megmutasd magad a világnak, s kortárs közönség előtt léphess színpadra!

Középiskolások jelentkezését várjuk az alábbi kategóriákban:

  • Klasszikus ének – szóló és kamara
  • Klasszikus zene – szóló és kamara
  • Könnyűzene
  • Musical
  • Népdal

Készíts felvételt a produkciódról, amely számodra örömet okoz és küld el a palyazat@vkkalapitvany.hu e-mail címre. Az előadásod ne haladja meg a 4 percet!

Jelentkezési határidő: 2022. november 7.

Felvétel beküldésének határideje: 2022.november 12.

Ha virtuális bemutatkozásod megnyeri a szakmai zsűri tetszését, akkor meghívást kapsz a 2022 decemberében megrendezésre kerülő ’Teret a tehetségnek’ Gálára. Előtte Völler Adél, a Dal-Ma Musical és Zenés Színpad vezetője segíti a felkészülésedet, mint mentor.

KÉPZŐMŰVÉSZET

Pannon kincsek megörökítése, művészi átírása a pályázók feladata. Technikai megkötés nincs. Általános iskolás tanulók és középiskolás diákok pályázatait várjuk.

  • Egy alkotó 1-3 művel pályázhat.
  • Az alkotások maximum 50x70 cm-es méretben készülhetnek.
  • A művekről egy-egy jó minőségű digitális fotót kérünk feltölteni a palyazat@vkkalapitvany.hu e-mail címre. (300 DPI, hosszabb oldal min. 3000px)

Jelentkezési határidő: 2022. november 7.

Fotók elküldésének határideje: 2022.november 12.

A kiállításra meghívott alkotások leadási határideje: 2022. november 27-29.

A kiállításra kerülő alkotásokat személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni a következő címre: Veszprémi Középiskolai Kollégium, 8200 Veszprém, Stadion u. 20-22.

IPARMŰVÉSZET

A pályázatra a Bakony és Balaton népművészetének motívumait felhasználó, természetes anyagokat alkalmazó (fa, bőr, gyapjú, szalma, csuhé, kő), kézműves technikával készített alkotásokat várunk.

Korcsoportok: Általános iskola, Középiskola, Ifjú alkotók 30 éves korig

Egy alkotó 1-5 művel pályázhat.

A művekről egy-egy jó minőségű digitális fotót kérünk elküldeni a palyazat@vkkalaptvany.hu e-mail címre. (300 DPI, hosszabb oldal min. 3000px)

Jelentkezési határidő: 2022. november 7.

Fotók elküldésének határideje: 2022.november 12.

A kiállításra meghívott alkotások leadási határideje: 2022. november 27-29.

A kiállításra kerülő alkotásokat személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni a következő címre: Veszprémi Középiskolai Kollégium, 8200 Veszprém, Stadion u. 20-22.

FOTÓMŰVÉSZET

A pályázók mutassák meg Veszprém és az EKF régió alternatíváit. Keressük a különleges látásmóddal készült képek alkotóit, akik vizualitás segítségével hívják fel a figyelmet értékes helyekre, izgalmas részletekre, érdekes emberekre.

  • Lehet eredeti felvétel vagy Photoshoppal készített alkotás.
  • Egy alkotó max. 5 képet tölthet fel.
  • A képeket a palyazat@vkkalapitvany.hu e-mail címre kérjük elküldeni.
  • A fájlnévben kérjük feltüntetni a pályázó nevét, kategóriáját és a kép címét. (Minta_Tamás_középiskola_Retro.jpg)
  • JPEG formátum és RGB vagy szürkeárnyalatos képeket tudunk fogadni.
  • Méret: 4000 px a hosszabbik oldal, 2000 px a rövidebb oldal

Jelentkezési határidő: 2022. november 7.

Fotók elküldésének határideje: 2022.november 15.

A kiállításra kerülő képek nagyíttatását a pályázat kiírója vállalja.

A díjazás kategóriánként történik: Általános iskola felső tagozat, Középiskola, Felnőtt

A művészeti zsűri tagjai:

  • Csík Richárd, festőművész
  • Éltető Erzsébet irodalomkutató, költő
  • Gáspár Gábor, fotóriporter
  • Miklós Judit tanár, textilműves
  • Somogyi Csaba tanár, költő
  • Völler Adél, magánének tanár
vehir.hu
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. 2024. április 20. 23:13 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. 2024. április 19. 14:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.