2023. február 1.
//
Ignác névnap

Záró sajtóközlemény

2022. november 3. 15:22
EKF
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódó „Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok -Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda” című projekt keretében, Halle utca parkoló felújítása A projekt támogatás összege: 61 425 794 Ft.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódó „Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok -Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda” című projekt keretében többek között átfogó infrastrukturális fejlesztések megvalósítására kapott lehetőséget. A projekt során Halle utcai parkoló felújítására is sor került.

A Halle utca 5. számú társasház előtti útszakaszon 53 db merőleges várakozóhelyet alakítottak ki. A parkolóépítés miatt az úttest melletti zöldsáv megszűnt, a járda teljes mértékben átépült. A közvilágítási oszlopok az eredeti helyükön maradtak, 1,50 m széles kiemelt szegélyes középszigettel elválasztva a parkolóktól. Az északi oldali merőleges parkoló keleti irányban 4 db parkolóhellyel bővült. Az épületek bejárataihoz vezető behajtók megmaradtak. A beavatkozás miatt nem vágtak ki fákat, a kivitelezés során kiemelt figyelmet fordítottak azok megőrzésére. A tervezési terület nyugati részén jelölték ki a szelektív hulladékgyűjtő sziget és szemetes konténer helyét.

Ezek a fejlesztések is hozzájárulnak ahhoz, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023 keretében a tervezett programok magas színvonalon, a legideálisabb környezetben valósuljanak meg.

EKF
vehir.hu

További cikkek

Idén nemzetközi fellépőkkel jön a Holtszezon
Idén nemzetközi fellépőkkel jön a Holtszezon
Február 23-26 között második alkalommal rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa elsőszámú irodalmi eseményét. Ezúttal négy napon keresztül, tizenhárom helyszínen, százegy programmal várják az érdeklődőket.
Közösen kell megteremteni az alkotó élethez szükséges békét – Csák János
Közösen kell megteremteni az alkotó élethez szükséges békét – Csák János
Vasárnap délután a Pannon Egyetem auláját A nagy Himnusz sztori című rendkívül népszerű előadás töltötte meg. Nyáry Krisztián és Bősze Ádám humoros, ugyanakkor tényszerű estjét az innovációs és kulturális miniszter, Csák János is megtisztelte.
Műgyűjtők napja – különleges együttműködés
Műgyűjtők napja – különleges együttműködés
Péntek délután a Dubniczay-palota a szokásosnál is jobban megtelt, hiszen a németországi Soest városból egy különleges kiállítás érkezett, több mint 100 nemzetközi kortárs művészeti alkotással.
Az üveg ezer arca
Az üveg ezer arca
Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat esszenciájából is ízelítőt ad a Művészetek Háza magyar és dán üvegművészek alkotásait bemutató új kiállítása, melynek darabjai között több olyan is szerepel, amely először látható a nyilvánosság számára.
Közeleg az EKF megnyitó – színes eseménypontok közül válogathatunk
Közeleg az EKF megnyitó – színes eseménypontok közül válogathatunk
Csütörtök délután az utolsó tisztázatlan kérdést is megválaszolták, ugyanis a Kunsztban részletesen ismertették a hétvégi megnyitó ünnepély programjait.