Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Közeleg a HÍD, a Pannon Várszínház összművészeti fesztiválja

2022. október 28. 21:36
A HÍD a Pannon Várszínház tavaly novemberben indult fesztiválsorozata, mely a veszprémi A TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál évenkénti eseményei között képez hidat.

Péntek délelőtt a Hangvilla kávézójában tartották a HÍD sajtótájékoztatóját, Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója ismertette a részletes programot. A királynék városába érkezik a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, méghozzá Lovas Ildikó Amikor Isten hátba rúg című előadásával. Látható lesz a Vasas Művek EXIsT-je, de a vajdasági költőt, Beszédes Istvánt is vendégül látja a HÍD.

A költővel Ladányi István irodalmár fog beszélgetni, aki a sajtótájékoztatón elmondta, anno együtt indult pályájuk. Ladányi végtelen lelkesedéssel beszélt Beszédesről, szerinte rendkívül jó a beszélőkéje, és a verseinek megírásán túl meg is zenésíti azokat. Az est során egyébként a Pannon Várszínház művészei, így Kárpáti Barbara és Szelle Dávid is felolvas a versekből, míg Kovács Gábor a megzenésített versekért felel majd.

Varga Richárd, az EKF kulturális menedzsere is jelen volt a sajtótájékoztatón, aki úgy fogalmazott, ez a kis fesztivál is tükrözi a nyitottságot, és bár minifesztiválról beszélünk, jelentős értékekkel gazdagodhatnak az odalátogatók. A kis terekben megvalósuló produkciók kifejezetten exkluzív élményt nyújtanak.

A fesztivál díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

NOVEMBER 8. KEDD 18:00
Vasas Művek: EXIsT

NOVEMBER 8. KEDD 19:00
Beszédes István vajdasági költő estje
Moderátor: Ladányi Istvány
Közreműködnek a Pannon Várszínház színészei

NOVEMBER 9. SZERDA 18:00
Cuhorka Emese & Molnár Csaba: Mestermunka (Táncszínházi előadás)

NOVEMBER 10. CSÜTÖRTÖK 20:00
Lovas Ildikó: Amikor Isten hasba rúg
A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadása

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. ma 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.